De voorbeschouwing: Lotte Kapitein van Unitas’30

0
170

Lotte Kapitein (20) speelt vanaf haar zesde voetbal bij Unitas’30, maar moest beginnen bij de jongens in het veld. Ze heeft vijf jaar met jongens gevoetbald totdat haar moeder (Julia Nuijten) de meisjesafdeling oprichtte bij Unitas’30. Pas toen ze bij de meiden speelde staat ze onder de lat.

Twee jaar geleden werd er gepromoveerd met Unitas Dames 1 vanuit de 5klasse naar de 3klasse. Helaas duurde dit avontuur niet lang want ze degradeerde naar de 4klasse. “Na een teleurstellend seizoen, met vooral veel blessures zijn we allemaal erg gedreven om dit seizoen, met een paar nieuwe aanwinsten te strijden voor een mooi resultaat in de 4klasse.”

In de beker werd er gevoetbald tegen 5klassers Virtus Dames 2, HZ’75 Dames 1 en tegen 4klasser Beek Vooruit Dames 1. “De eerste twee wedstrijden werden makkelijk gewonnen, maar tijdens de laatste wedstrijd tegen Beek Vooruit, moesten we toch even wennen aan het fysieke voetbal in de 4klasse. Ook in de eerste competitiewedstrijd tegen SC Kruisland was dit te zien. Voetballend waren we beter maar helaas konden we de wedstrijd niet over de streep trekken en eindigde het in 4-4. Mede hierdoor zijn we gebrand komende zondag onze eerste overwinning in de competitie te boeken.”

Aankomend weekend moet Unitas’30 Dames 1 uitspelen tegen DEVO Dames 1. Mocht Unitas’30 winnen dan gaan ze DEVO voorbij op de ranglijst. Want Unitas’30 heeft nog maar één punt weten te bemachtigen en DEVO al drie uit twee wedstrijden. “Voor ons een bekende tegenstander. In de 5klasse waren de wedstrijden tegen elkaar bepalend voor het kampioenschap. Ik denk dat we hierdoor extra gedreven zijn om een goed resultaat neer te zetten komende zondag. Daarom denk ik aan een 0-2 overwinning.”

Op sportpark DEVO zal aankomende zondag 13 oktober de bal om 11:00 gaan rollen.