De voorbeschouwing: Housni Chaibi van DHV

0
202

Housni Chaibi (26) begon op zijn elfde met voetballen bij V.V. Papendrecht. Het begon in de JO11-3 waar Paco Ariza Lora hem naar de JO13-1 haalde. “Ik heb daarna alle selectie elftallen doorlopen. Ik had toen de overstap gemaakt naar DHV uit Zevenbergsche-Hoek. Mijn debuut voor DHV maakte ik op 19-jarige leeftijd. Ik ging samen met mijn broer voetballen, die één jaar eerder de overstap maakte naar DHV, hij kwam over van IFC.” Momenteel speelt Chaibi zijn achtste seizoen bij de club uit Zevenbergsche-Hoek.

Het doel van het team is helder volgens de rechtsback. DHV wilt graag promoveren naar een hogere klasse. Het is dan ook voor trainer Erik van der Giesen een mooie uitdaging om de individuele kwaliteiten als ploeg, goed te laten samen werken. Housni ziet zijn ploeg bovenin eindigen, specifiek op plaats drie. “Ik zie ons daar eindigen, waarna we via de nacompetitie promoveren. We hebben dit jaar veel jongere jongens in het team, maar ook jongens die al wat langer meegaan. We hebben wel meer kwaliteit binnen de ploeg ten opzichte van vorig jaar. Elke week moeten we hard blijven trainen, dit om steeds beter als team te spelen. Iedereen is op de trainingen erg gemotiveerd. Dit moeten we ook meer in de wedstrijden gaan brengen, waar het uitstralen van rust enorm belangrijk is voor deze ploeg.

Vorig wedstrijd, eindigde de wedstrijd tegen Vrederust uit Bergen op Zoom met een verlies voor DHV 1, dit was de eerste nederlaag van dit seizoen. Housni zelf was zelf een week daarvoor geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen Baronie, die eindigde in een gelijkspel 1-1. “We misten een aantal jongens waaronder Edgar, Mohsin, Jamiel en Mamadi. Dit mag uiteraard geen excuus zijn, want we hebben een sterke selectie met genoeg kwaliteiten. Het was een wedstrijd waarin we helaas meegingen met het niveau van de tegenstander. We konden elkaar moeilijk vinden, waardoor we niet in onze kracht kwamen om te voetballen. Daarnaast waren we erg onrustig aan de bal en kregen we teveel gele kaarten, wat uiteindelijk ook nog twee rode kaarten opleverde. We eindigde met negen man. Kortom het was een wedstrijd om snel te vergeten, maar waar we wel meerdere leerpunten uit kunnen halen.” De ‘man of the match was voor Housni dan ook Marciano Klok. “Hij laat zien dat hij een speler is die elke training en elke wedstrijd er 100% voor gaat. Het is een niet zo grote centrale verdediger, maar hij toont iedere wedstrijd steeds zoveel inzet, waaronder ook in deze wedstrijd. Ik hoop dat hij fit blijft, want vorig seizoen had hij veel wedstrijden gemist. Dit seizoen heeft hij er gelukkig, nog geen één gemist.

De aankomende wedstrijd neemt DHV 1 het op tegen Alliance op Roosendaalse bodem. Housni zijn voorspelling luidt: 1-3. “We zijn een ploeg die dit jaar bovenin moet meedraaien en ook over de kwaliteiten beschikken. Ik verwacht dat we ons gaan herpakken en een goede wedstrijd gaan neerzetten. Als we vanuit onze kracht gaan spelen en de bal het werk laten doen, dan verwacht ik geen problemen.”