De voorbeschouwing: Danny Oomen van V.V. Virtus

0
165

Danny Oomen (28) speelt vanaf de JO-9 bij V.V. Virtus uit Zevenbergen. De middenvelder maakte op zijn zestiende zijn debuut zijn voor de hoofdmacht. Dit deed hij onder toenmalig trainer Peter Vrins.

De nummer tien van Virtus ziet zijn ploeg bovenin meedraaien. “Ik denk dat we uiteindelijk derde of vierde eindigen. Hopelijk kunnen we wel een periode pakken en vanuit daar kan er van alles gebeuren. Laten we eerst maar eens gewoon onze wedstrijden winnen. Ik denk dat we als team beter na een maand kunnen inschatten wat onze uiteindelijke doelstelling is.”

Virtus 1 staat momenteel vijfde in de competitie met acht punten uit vijf wedstrijden. Danny geeft zelf aan persoonlijke doelen niet belangrijk te vinden, hij denkt meer in het belang van het team. “Natuurlijk wil je het elftal helpen met doelpunten en assists, maar ik hoop dat we dit jaar als team iets moois kunnen neerzetten. Als we de serie van de afgelopen weken door kunnen zetten hoop ik dat we bovenin kunnen mee gaan draaien.”

Vorig week zondag naam Virtus het op tegen RKSV Groen Wit uit Breda. Deze wedstrijd wist de ploeg uit Zevenbergen met 1-3 te winnen. “Het was een goede en degelijke pot van ons. We gaven weinig kansen weg en creëerde zelf redelijk wat kansen. Ik krijg steeds meer het gevoel dat we als team kunnen functioneren. Iedereen kent zijn taken en het staat daarom steeds beter. Nu hopen dat we een goede serie kunnen neerzetten de komende weken. Sebastiaan Stoop was voor mij ‘man of the match’ van dit duel was volgens Oomen. “Mensen kijken altijd bij de spits naar doelpunten. Hij maakte er afgelopen zondag weer twee, maar speelde daarnaast een prima wedstrijd. Sebastiaan was extreem sterk aan de bal, waardoor het aansluiten en doorvoetballen een stukje makkelijker werd.”

Naar de stand in de competitie gekeken lijkt aankomende wedstrijd tegen RCD een makkelijke opgave te worden. “Ik denk toch dat het een lastige pot gaat worden. Zij zullen er alles aan doen om hun eerste overwinning van het seizoen te pakken. Uiteindelijk gaan wij, denk ik, met drie punten naar huis. Als wij als elftal en iedereen persoonlijk zijn taken uitvoert, dan zijn we denk ik beter dan de tegenpartij. In deze klasse kan iedereen van elkaar winnen, maar we moeten ervoor zorgen dat dit zondag onze kant op valt.”