De voorbeschouwing: Bram van Iersel van RWB

Bram van Iersel (18) speelt heel zijn leven al bij RWB Waalwijk. Hij is begonnen op zijn vijfde bij de kanjers en heeft vervolgens alle jaren met veel plezier ieder elftal doorlopen bij RWB. Zijn hoogtepunt is toch zijn debuut voor RWB 1 op 17-jarige leeftijd.

Voor de linksbuiten wordt het zijn eerste seizoen bij de selectie van RWB 1 en wilt zich dit jaar in de basis spelen. “Ik ben zelf officieel nog een O19 speler, dus ben samen met nog een paar een van de jongste uit ons team. Ik zou het mooi vinden om een vaste waarde in dit team te worden en belangrijk voor het team te zijn met goals en assists. Samen met het team wil ik strijden om promotie naar de 3klasse. Ik ben van mening dat je altijd voor het hoogst haalbare moet gaan en dat is natuurlijk plek één. Met deze selectie ben ik ervan overtuigd dat het een reëel doel is. De start van het seizoen was in elk geval goed. Verder hebben we als doel gesteld om een periode te behalen waardoor we zeker mee doen met de nacompetitie.”

Afgelopen weekend werd er goed getimmerd aan de weg richting het kampioenschap, want er werd met 0-3 gewonnen van DIA. “DIA kwam al na vijf minuten met een man minder te spelen door een rode kaart. Rond het kwartier wisten we hier gebruik van te maken door te scoren. DIA kreeg nog wel een klein kansje, maar wij hadden de wedstrijd volledig onder controle. We bleven goed gefocust en zijn zodoende niet of nauwelijks in de problemen geweest. Tegen het einde van de wedstrijd komen we op 0-2 en 0-3 waardoor de 3 punten mee naar Besoyen gingen. Man of the match vond ik onze spits Kevin Remie. Want hij maakte de 0-1 met een hard en geplaatst schot van randje 16. Dit was een erg belangrijke goal, waardoor we wat vrijer konden gaan voetballen. Hij was goed aanwezig die wedstrijd en maakte zijn kansen goed af.”

Aankomende zondag speelt RWB Waalwijk thuis op sportpark de Gaard tegen VCW. “Wij gaan als koploper de vijfde speelronde in met tien punten uit vier wedstrijden.  Waardoor we met een heerlijk gevoel aantreden tegen VCW. Zij staan elfde met een wedstrijd minder gespeeld, dus zijn wij ook aan onze stand verplicht om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Het zal niet makkelijk worden, maar ik heb er vertrouwen in dat we de drie punten in Besoyen houden.”

De wedstrijd uit de 4eklasse C zal onder leiding staan van scheidsrechter N.L.M. van Engelen, die zondag 20 oktober zal starten om 14:30.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.