De trotse clubicoon van Oranje Wit

0
92

De afgelopen week stond het Oranje Wit uit Dordrecht in het zonnetje en werden er verschillende interviews gehouden met betrokkene van de club. Voor het weekend werd er ook nog gesproken met de enige echte Oranje wit icoon, Ben Bade, die dag en nacht actief op de club bezig is en de club altijd zou steunen.

Clubliefde
Ben Bade, de 66-jarige fanatieke Supporter van Oranje Wit. Geboren in Papendrecht en al sinds 1965 betrokken bij de club. In alle jaren dat hij bij de club zat heeft Ben zowel in de jeugd als in de senioren gespeeld en heeft hij ook nog is mogen ervaren om een wedstrijd bij het eerste te spelen. Het bleef voor Ben een wedstrijd, maar dat maakte het moment niet minder mooi. Later speelde die in verschillende andere teams en eindigde met voetballen op zijn 37 jaar. Sindsdien is Ben vol actief bezig op de club met andere zaken en draagt die de club nu al jarenlang een warm hart toe met al zijn liefde voor de club.

Sinds Ben gestopt is met voetballen heeft hij nooit echt afstand kunnen doen van de club en is zich dus gaan bemoeien met allerlei verschillende werkzaamheden binnen de club. Zo is Ben Bade een tijdje de wedstrijdsecretaris geweest van de club voor al de teams, maar richt hij zich nu alleen nog op de wedstrijden van de senioren. Naast de wedstrijdsecretaris is de icoon van Oranje Wit de omroeper van de thuiswedstrijden van het eerste van Oranje Wit en kijkt hij altijd uit naar elke thuiswedstrijd om de spelers met tegemoet om te roepen en ze toe te juichen.

Familieclub
Wat voor Ben Bade deze club zo speciaal maakt zijn toch de mensen die er ook rondlopen.‘’Iedereen kent elkaar en het is echt een familieclub’’, zegt de trotse clubliefhebber van Oranje Wit. ‘’Ik heb niet zo veel familie, maar als ik dan hier op de club ben dan doet dat me echt goed en voelt het echt als mijn familie aan’’. De club is volgens Ben zo mooi, omdat ze voor iedereen er zijn. Ze organiseren leuke avonden zowel voor jeugd als voor senioren en ook af en toe vinden er gezellige toernooien plaats waar iedereen van de club aan mee kan doen, oftewel genoeg te doen voor iedereen. En naast het voetballen bevindt er ook nog is eens een tennis en biljart vereniging.

Vrijwilligers
‘’Je hebt nooit genoeg vrijwilligers, maar wij mogen blij zijn met hetgeen wat we hier hebben rondlopen. Mensen moeten zich nooit verplicht voelen om vrijwilligerswerk te doen op de club, maar het juist leuk lijken om te doen”. Zonder vrijwilligers zou de club ook het heel lastig hebben, denk aan ouders die dagen in de week aanwezig zijn om de pupillen en jeugd te trainen. Ook Vrijwilligers binnen de club die voor de materialen zorgen en die ervoor zorgen dat er een veld beschikbaar is voor elke team dat speelt thuis, oftewel vrijwilligers zijn even belangrijk bij de club als anderen.

Sportlust’46 uit
Aanstaande zaterdag speelde Oranje wit tegen het tegenvallende Sportlus’46. Voor dat de competitie begon was Ben wezen kijken naar een oefenwedstrijd van Sportlust’46 waarin ze tegen Kozakken Boys goed van de dag kwamen, alleen tegen alle verwachtingen in begon Sportlust’46 beide wedstrijden en staat het onderaan, in tegenstelling tot Oranje Wit. Ongelukkig verloor de ploeg uit Dordrecht toch met 2-0, maar mag het voor alsnog tevreden zijn met de start van de competitie.