De transferzomer: Bollenstreek-clubs houden zich relatief koest

0
132

In vergelijking met andere jaren hebben de clubs in de Bollenstreek tot dusver een rustige transferzomer achter de rug. Na een seizoen dat voor een groot deel verloren ging aan de bestrijding van de coronapandemie bleef de jacht op nieuwe spelers beperkt.


Zo waren er in de selectie van Rijnsburgse Boys in totaal maar zeven mutaties. Tegenover het vertrek van doelman Bradly van der Meer, Carlos Opoku, Thomas Bakker en het stoppen van Michiel Hemmen stond de komst van drie spelers: Rovert Olijfveld werd losgeweekt van IJsselmeervogels, Michael Bekkers maakt van Ter Leede de overstap naar sportpark Middelmors, waar ook Sanny Monteiro komend seizoen in dienst van de Uien te vlammen.

Bij de buren van Katwijk hadden de verantwoordelijke technische mensen het ietsje drukker. Joey Ravensbergen komt over van Quick Boys, Ahmed El Azzouti van IJsselmeervogels, doelman André Krul van AZ en de jonge talentvolle aanvaller Muktar Suleiman van OFC. Ook wist de club van De Krom Timon Fikkert van het Haagse HBS binnen te hengelen.

Katwijk nam afscheid van Joey Jonkman, die terugkeert naar de omgeving waar hij woont: Barendrecht. Ook Steven Sanchez Angulo (IJsselmeervogels) hijst zich komend seizoen niet meer in het oranjeshirt, terwijl Mark de Vries naar Ter Leede verkaste en Brandon Robinson in het rood-wit-blauw van Excelsior Maassluis speelt. Boy de Jong verdedigt in de nieuwe jaargang het doel van Zwaluwen. Lars van IJzendoorn gaat aan de slag bij ARC en Sam Aarts draagt vanaf de zomer de kleuren van ODIN’59.

Bij Noordwijk zag men Denzel James naar FC Boshuizen vertrekken, Reno van Heiningen naar FC Rijnvogels en gaat Nino Roffelsen naar het Finse RoPS. Lars Jansen (VVSB) en Sam Willemse (Jong Almere City) komen de gelederen van de roodwitte tweededivisionist versterken.

FC Lisse verwelkomde precies één nieuwe speler van buitenaf, Enzo Stroo van Quick Boys. Tom Duindam ruilde Ter Specke juist in voor een avontuur bij SJC, dat het seizoen start in een bouwput. FC Lisse zag ook Maurice van der Neut (SV Hillegom) en Joshua Cooper (Valken’68) naar een nieuwe omgeving uitwijken.

Ter Leede begroet vier gezichten, met Mark de Vries, Melvin van Stijn, Tim Bloemendaal en Bart van der Weijden. Er zijn ook spelers die De Roodemolen voor gezien houden: zeven in totaal, Michael Bekkers krijgt komend seizoen niet het geel en rood van Ter Leede om de schouders gehangen, maar het geel en zwart van Rijnsburgse Boys.

Klik hier voor meer artikelen over clubs uit de Bollenstreek.