De redders van NAC Breda

0
454
NAC Breda zes nieuwe spelers, de redders van NAC

NAC heeft in de wintertransferperiode zeker niet stil gezeten. Naast het aantrekken van de nieuwe trainer Peter Hyballa, werden er zes nieuwe spelers, de redders, aan de selectie toegevoegd. Sinds deze kwaliteitsimpuls deden maar twee ploegen het beter in de KKD.

Vorm
De vorm van NAC Breda is bijna onnavolgbaar. Toen Peter Hyballa in de 21ste speelronde het stokje overnam, van de ontslagen Robert Molenaar, stond NAC doelloos op de 12e positie met 25 punten. De ommekeer die volgde is een bijzondere. In de 16 speelronde die Hyballa aan het roer heeft gestaan, behaalde NAC maar liefst 34 punten. Alleen Heracles Almelo behaalde er meer, met 35 punten. Door deze wederopstanding staat NAC momenteel op de vijfde positie in de KKD en zijn zij zeker van de play-offs.

Nieuwe spelers
Niet alleen Peter Hyballa kwam in de winsterstop, maar ook zes nieuwe spelers werden aan de selectie toegevoegd. Het bleken stuk voor stuk welkome versterkingen te zijn, want maar liefst vijf van de zes nieuwe spelers zijn meer dan 50% van de wedstrijden aan de aftrap verschenen. De redders van NAC Breda van dit seizoen.

Cuco Martina (verdediger)
Cuco Martina was de laatste aanwinst van dit seizoen. Hij sloot twee dagen na het sluiten van de transferperiode aan bij de selectie. Dit kon doordat de centraal verdediger sinds zijn vertrek bij Go Ahead Eagles afgelopen zomer transfervrij was. De 33-jarige international van Curacoa tekende een contract tot het einde van het seizoen met de optie voor nog een jaar.

Casper Staring (middenvelder)
De in Amsterdam geboren Casper Staring kwam afgelopen transferperiode over van FC Twente ook groeide de 21-jarige centrale middenvelder op in Barneveld, waar hij bij de plaatselijke voetbalclub begon met voetbal. Ook maakte hij op 13-jarige leeftijd in 2014 de overstap van de jeugd van SDVB Barneveld naar de jeugd van FC Twente. Hij doorliep daar heel zijn jeugd tot aan de selectie van het eerste. Op 27 oktober 2020 maakte hij zijn debuut voor Twente in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Hij kwam uiteindelijk tot twaalf wedstrijden voor de club uit Enschede en is vastberaden om nu te slagen bij NAC.

Elías már Ómarsson (aanvaller)
De 28-jarige Elías már Ómarsson kwam deze transferperiode over van het Franse Nîmes Olympique. Hij speelde daar twee seizoenen nadat hij een geweldig seizoen kende bij Excelsior Rotterdam. De IJslandse spits scoorde toen 22 keer in de Keuken Kampioen Divisie en weet dus wel wat scoren is.

Matthew Garbett (middenvelder)
De 20-jarige Nieuw-Zeelands international kwam op huurbasis over van het Italiaanse Torino, hierbij speelde de middenvelder in zijn jeugd voor verschillende clubs in Nieuw-Zeeland. Verder belandde hij na een tussenstap in Zweden bij Torino ook wordt Matthew door NAC voor de rest van het seizoen gehuurd en heeft een optie tot koop bedongen.

Victor Wernersson (verdediger)
Victor Christoffer Wernersson is op 6 juli 1995 geboren in het Zweedse Malmö. Hij doorliep zijn jeugd bij de Zweedse topclub Malmö FF. In 2015 werd de linksachter overgenomen door een andere Zweedse club genaamd Syrianska FC. Na twee jaar daar te hebben gespeeld vertrok hij naar het Deense Vejle BK, maar al snel keerde hij terug naar Zweden om daar te gaan spelen voor IFK Götenborg. Hij speelde zich daar in de kijker van het Belgische KV Mechelen, dat hem in 2020 overnam. Na verschillende verhuurperiodes trok NAC hem afgelopen transferperiode transfervrij aan van de Belgische club.

Tom Boere (aanvaller)
Met Tom Boere haalde NAC nog een spits binnen. De 30-jarige aanvaller is geboren in Breda en is kort daarna in het Zeeuwse Terneuzen gaan wonen. Tom kwam over van SC Cambuur. In het seizoen 2016/2017 speelde hij al eerder op het tweede niveau van Nederland en dat pakte goed uit voor Boere. Hij wist dat seizoen topscorer te worden van de competitie met 33 doelpunten.

Klik op NAC Breda voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NAC Breda voor meer informatie over de club.