De Noormannen voor Michael Richard eerste klus als hoofdtrainer

0
195
NOORMANNEN - MICHAEL RICHARD-nieuw

In de persoon van Michael Richard staat er een nieuw gezicht voor de spelersgroep van De Noormannen. Hij is de opvolger van Lennard Kerkhove, die na acht seizoenen is gestopt bij de vierdeklasser uit Westkapelle. Het is voor de in Vlissingen woonachtige Richard de eerste klus als hoofdtrainer.

“Het is wennen, maar het is wel een mooie uitdaging. Ik was hiervoor vier seizoenen trainer van het tweede elftal bij SV Walcheren. En nu je eindverantwoordelijke bent, heb je ook veel meer eigen zeggenschap en krijg je te maken met een andere dynamiek. Dat ervaar ik overigens wel als enorm prettig, want ik wilde graag ontdekken hoe ik daar mee zou omgaan. Als je trainer bij een tweede elftal bent, dan ben je ook altijd afhankelijk. Je beste spelers afgeven aan het eerste elftal, spelers terugkrijgen die je moet inpassen, soms schakelen met een jeugdteams als je spelers nodig hebt. Dat soort zaken zijn nu anders en dat voelt wel prettig.”

Als speler was hij actief bij onder meer Yerseke en Zeeland Sport. Knieblessures noopten hem om vroegtijdig te stoppen en zodoende werd hij assistent-trainer bij Zeeland Sport. “Daarna ben ik bij onder meer Vlissingen en Walcheren jeugdtrainer geweest. Toen was het de bedoeling om de JO7 te gaan trainen, maar na het vertrek van de trainer bij het tweede ben ik daar aan de slag gegaan. Nadat ik eerder al bij Uefa-C had gehaald, heb ik in 2021 tijdens de coronaperiode ook mijn diploma Uefa-B gehaald. Het geeft wel aan dat ik een bepaalde ambitie heb als trainer, al moet je de kans krijgen van een club om te beginnen als hoofdtrainer. Dus ik ben erg blij met De Noormannen dat ik daar de kans krijg om mijn voetbalvisie en speelwijze over te brengen.”

De gesprekken waren van beide kanten erg prettig en zo voelt het voor de Vlissinger nog altijd nu hij een paar maanden aan het roer staat bij de ploeg die vorig seizoen na een aantal jaren degradeerde uit de derde klasse. “Het is een kleine, maar wel heel hechte vereniging. Natuurlijk wel in alles kleiner ik bij SV Walcheren gewend was. Hier heb je dus geen hoogste jeugdteams waar je eventueel ook nog talentvolle gasten kunt halen om in te passen. De kloof tussen de senioren en de oudste jeugd is groot, daarbij ook dat veel oudere jeugd al is doorgeschoven. Zo is onze tweede keeper pas zestien, terwijl ook de eerste keeper pas negentien jaar is. Maar het is vooral leuk om te zien hoe leergierig en enthousiast iedereen is om te proberen met De Noormannen weer de weg omhoog in te slaan.”

Toen bekend werd dat hij hoofdtrainer zou worden heeft Richard veel wedstrijden van De Noormannen bekeken en zag dus ook dat hij uiteindelijk niet bij een derde- maar bij een vierdeklasser aan de slag zou gaan. “Het belangrijkste was om mijn voetbalidee over te brengen op de groep. We hebben wat zaken aangepast en sommige spelers op andere posities gezet. In de voorbereiding hebben we het goed gedaan. Prima getraind en heel goede wedstrijden gespeeld. En dan begint de competitie en loopt het vooralsnog niet… Hoe dat kan? Ik ben er nog niet achter. Is het toch de druk van het moéten, of is het vorm? Daar moeten we achter zien te komen. Want ik denk zeker dat er voldoende kwaliteit is om met deze groep in de linkerrij mee te doen. Ik ben overtuigd dat dit ook lukt en dat is ook zeker onze doelstelling. Maar eerst en vooral de veilige plaatsen zien te bereiken. Dat heeft nu de eerste prioriteit.”

Klik op De Noormannen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op De Noormannen voor meer informatie over de club.