‘De Lindste voetbalschool’ is een groot succes

0
126

Na de succesvolle editie in het najaar van 2020 draait ‘De Lindtse voetbalschool’, de voetbalschool van de Zwijndrechtse voetbalvereniging Groote Lindt, ook in het voorjaar van 2021 op volle toeren. De samenwerking met RVS Soccer Skills blijkt zijn vruchten af te werpen.


Zes trainingssessies met trainers, die een enorme dosis ervaring hebben bij het opleiden van jeugdige voetballers. Een bijzonder trainingstenue van het merk Quick als outfit en een certificaat als bewijs dat tijdens de lessen van de voetbalschool goed zijn doorlopen.

Het zijn de basisingrediënten van de opzet ‘De Lindtse Voetbalschool’, de voetbalschool die de Zwijndrechtse voetbalvereniging Groote Lindt in samenwerking met RVS Soccer Skills in het leven heeft geroepen. De najaarsversie bleek al een doorslaand succes en dus was het logisch dat er een vervolg kwam in het voorjaar. En ook in dat jaargetijden zorgde de trainingen op de vrijdagavonden, het standaardmoment van de trainingssessies, voor veel plezier én leermomenten.

Coerver
Al tien jaar richten de trainers van RVS Soccer Skills zich op de ontwikkeling van jeugdvoetballers. Daarbij richten de trainingen zich op de spelers in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 12 jaar. De sessies zijn geschikt voor spelers van alle niveaus. Dus ook de trainingen van ‘De Lindtse Voetbalschool’ zijn breed toegankelijk, waarbij niet alleen de leden van Groote Lindt maar ook andere belangstellende kinderen kunnen meedoen aan de verschillende trainingen onder leiding van Arjan Otto.

Otto maakte in de jaren tachtig zelf kennis met de trainingsstof van de vermaarde Wiel Coerver, die veel aandacht had voor het verbeteren van de techniek. Dat is ook het uitgangspunt van de trainingen bij Groote Lindt: in kleine groepjes (van maximaal zes) wordt er gewerkt met de kinderen, die dankzij de oefeningen aan hun techniek kunnen werken en op deze manier allemaal hun eigen top kunnen halen. Belangrijke uitgangspunten zijn daarbij: het doorlopend stimuleren van de kinderen, een positieve aanpak om de kinderen plezier te laten beleven en de acties van de deelnemende kinderen belonen.

Keepersschool
Tijdens de voorjaarseditie was er ook een noviteit: in vergelijking met een halfjaartje eerder konden dit keer ook de keepers speciale trainingen ondergaan dankzij de introductie van de keepersschool. Gerben Kuijten was speciaal aangesteld om de goalies onder handen te nemen.

Ook tijdens het voorjaar bleken de trainingen van de voetbalschool opnieuw aan te slaan. En er was meer voor de jeugd, want Groote Lindt organiseerde ook met succes de jeugdige uitvoering van de Champions League op haar complex. Kinderen van zeven jaar en jonger mochten zich uitleven in competitieverband, waarbij de wedstrijddag werd gestart met de officiële hymne van de Champions League.

Klik hier voor meer artikelen over Groote Lindt.
Klik hier voor meer informatie over Groote Lindt.