De kop is eraf voor Baardwijk

0
105

Na een korte en intensieve voorbereiding, mochten wij onze gasten BVV uit de Den Bosch verwelkomen voor de eerste competitie wedstrijd.

Om 13.00 uur gaan wij de bespreking in en Emiel legt zijn strijdplan uit. We zakken wat in, en vandaar uit moeten we in de omschakeling onze kansen creëren. De jongens kleden zich om en beginnen aan de warming-up onder een stralend zonnetje. De goed leidende scheidsrechter blaast op zijn fluit en de wedstrijd begint. We zijn koud aan de gang en in de derde minuut valt een schot/ voorzet van BVV het doel binnen 0-1. Dat is een tegenvaller, om het netjes te zeggen. Maar de Goden zijn ons goed gezind, want drie minuten later valt een speler van BVV na een duel met een Baardwijk speler en pakt de bal met zijn handen binnen de zestien. De scheidsrechter twijfelt niet en legt de bal op de stip. Good old Ravie, die zijn scorend vermogen weer terug heeft, gaat achter de bal staan en schuift hem droog onder in het hoekje: 1-1. BVV maakt het spel maar Baardwijk krijgt de kansen d.m.v. Good old Ravie en Job. BVV mag aanleggen voor een vrijetrap in minuut 31, Patrick redt half en in de rebound schiet BVV hem alsnog binnen: 1-2. Nermin, die ongelukkig is gevallen kan niet meer verder en wordt in minuut 35 gewisseld voor Rene. Er komen nog wat kansjes voor beide ploegen, maar dan is het rust.

In de rust wordt er door het elftal van de week JO11-1 strafschoppen genomen op onze reserve keeper Bart. Emiel zegt rustig te blijven want de kansen blijven komen om te scoren. Hansie heeft het druk, want hij moet ook voor verzorger spelen. Rob, onze gediplomeerde verzorger, heeft een dikke knie opgelopen tijdens een partijtje voetbal, je wordt ouder papa.

Maar goed, we beginnen de tweede helft en zijn vier minuten onderweg. Sjors onze linksback besluit zijn brommer te starten en sjeest zo het zestienmeter gebied van BVV binnen, denken wij. Net ervoor wordt hij gestopt d.m.v. een overtreding, deze speler had al geel dus rood. Rene neemt de vrijetrap en gaat via de muur over. Wij zien onze kansen groeien tegen tien man met nog dik veertig minuten voetbal. Maar alsof de duivel er mee speelt, begaat Max een ongelukkige overtreding binnen de zestien. Terechte pingel, BVV schuift hem binnen in minuut 55 en dus 1-3. Daar zitten we dan toch wel enigszins neergeslagen op de bank. In het veld gaan de koppies niet naar beneden, want vijf minuten later tikt diezelfde Max uit een corner de 2-3 binnen. Het is weer tijd voor een wissel, Rob Klijn erin voor Sjors in minuut 63. We geloven er in en krijgen ook de kansen voor de gelijkmaker. Luuk legt af op Bartje en Hansie ziet de bal er al in vliegen, maar helaas Bartje benut hem niet. Het is minuut 68 en Rene legt weer aan voor een corner, hij legt hem op het koppie van Luuk en deze kopt hem lekker binnen: 3-3! Het is weer tijd voor een wissel, Isak komt erin voor Tom, die een paar behoorlijke tikken op zijn enkels en hoofd heeft gehad. We willen meer, maar BVV komt eruit met een counter en Hansie zit met bij elkaar geknepen billen op de bank. Het staat even niet goed, maar toch wordt de kans onschadelijk gemaakt. Het is tijd en we kunnen leven met een gelijk spel, maar dan als een duveltje uit een doosje is daar Good old Ravie die man van de wedstrijd wordt weer. Uit een corner van Isak in minuut 92 scoort hij de 4-3.

De ontlading is groot en de drie punten zijn binnen. Good old Ravie schenkt zijn eetbon die beschikbaar is gesteld door de Vergulde Erpel aan het elftal van de week, wat is het toch een schatje hè. We bedanken ons trouwe publiek en natuurlijk onze wedstrijdbalsponsor Tegelhandel Waalwijk weer.

Zoals een gezegde van Hansie luidt: “wat kan voetbal toch mooi zijn”