De keuze voor Steen is Van Mol uitstekend bevallen

0
113

De liefde zorgde ervoor dat Axelaar Michael van Mol (29) dit seizoen het zwart-witte shirt van V.V. STEEN draagt. Met de vierdeklasser bivakkeert hij bovenaan de subtop, maar lijkt hij toch naast alle prijzen te grijpen.

“We hadden het doel om te strijden voor het kampioenschap of tenminste promotie via de nacompetitie. Er is nog een kleine kans dat we via overname van een periode uiteindelijk alsnog de nacompetitie behalen. De kans is echter niet heel erg groot en dat is natuurlijk wel zonde.” Dat Van Mol FC Axel verruilde voor de zondagvierdeklasser, was niet persé een sportieve keuze, maar vooral een praktische keus en had alles te maken met de liefde. “Vorig jaar ben ik met mijn vriendin Ashley gaan samenwonen in Sint Jansteen. Ik wilde graag dichtbij huis voetballen. De keuze voor V.V. STEEN was toen snel gemaakt. Deze keuze is tot nu toe uitstekend bevallen.

Ontwikkelen
Met zijn negenentwintig jaar is de aanvaller één van de ervaren krachten in het elftal van de scheidende trainer Carlo van Grimberghe. Waar Van Mol aan zijn eerste seizoen bezig is, daar neemt zijn trainer na maar liefst zeven seizoenen afscheid. Hoogstwaarschijnlijk dus zonder prijs of ‘toetje’ in de vorm van de nacompetitie. “Uiteindelijk eindig je aan het eind van de rit altijd waar je hoort te eindigen. We hebben een jonge groep die zich zeker in de komende jaren nog kan ontwikkelen en die er meer uit kan en moet halen dan de afgelopen jaren is gebeurd. Ons manco ligt in het scorend vermogen en in het feit dat we niet constant genoeg zijn geweest deze competitie.”

Dit seizoen speelt Van Mol veelal al spits en een aantal keer als aanvallende middenvelder. In het verleden bij v.v. Axel, AZVV, v.v. Spui en FC Axel heeft hij ook een aantal seizoenen als laatste man gespeeld. Hij heeft naar eigen zeggen sinds zijn komst naar V.V. STEEN het nodige opgestoken van zijn trainer, die zich volledig gaat richten op zijn rol als jeugdtrainer bij Club Brugge. “De passie voor het voetbal zorgt ervoor dat Carlo het al zo lang kan volhouden als trainer. Het is een trainer die elke training, elke wedstrijd het uiterste vraagt van zijn spelers en openstaat voor een discussie over spelmomenten, tactiek of andere zaken. Vanzelfsprekend wordt er elk seizoen doorgeselecteerd binnen een elftal maar dit zijn slechts enkele spelers en niet meer dan bij andere verenigingen. Elke week leer je wel iets van de trainer, spelsituaties, positioneel ‘goed’ staan, looplijnen enzovoorts. Aan zijn manier van coachen merk je heel goed, dat hij ook training geeft aan een jeugdelftal van een betaald voetbalorganisatie.”

Promotie
Het is nu aan de nieuwe trainer én aan de spelersgroep om verder te bouwen en de zo gewilde doelstelling te realiseren. “Op dit moment hebben we veel jonge voetballers welke aangevuld worden met drie tot vier oudere jongens. Daarnaast lopen er in de hogere jeugdelftallen een aantal spelers die het potentieel hebben om het eerste elftal te halen. Mijn eigen ambitie is om nog een aantal jaren als eerste elftalspeler bij V.V. STEEN te kunnen blijven voetballen en met mijn ervaring een mooie bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling, zodat ik in deze komende jaren nog een promotie hoop te mogen meemaken.”