De Jong is blij met zijn terugkeer naar Sliedrecht

0
138

Twee jaar moest hij wachten tot hij zijn comeback in de hoofdmacht van eersteklasser Sliedrecht kon maken. Maar Jordy de Jong is na een lange periode van absentie weer terug in de spelersgroep van huidige trainer Dennis van der Steen.

SLIEDRECHT – Jordy de Jong behoorde was zeven seizoenen lang tot de vaste kern van een het eerste elftal van Sliedrecht. Hij manifesteerde zich eerst als rechtsbuiten, maar vervolgens werd hij onder de trainers John de Wolf, Kees van Loon en Michel Langerak ook vaak tot rechtsback gebombardeerd. ,,Mede daarom en vanwege een blessure ben ik in 2017 even gestopt met voetbal. Ik kon de motivatie niet meer opbrengen.’’ Het bleek een tijdelijke break, want vorig seizoen speelde De Jong zijn wedstrijden in het tweede team van Sliedrecht dat de titel behaalde in de reserve hoofdklasse.

,,Ik speelde als aanvallende middenvelder of op een van de posities voorin, daar hadden we zelf veel vrijheid in’’, blikt hij terug op een succesvolle jaargang. ,,Het niveau was iets minder dan ik in de jaren daarvoor gewend was, maar ik heb het plezier in het voetbal wel weer helemaal hervonden

Nu is De Jong terug bij de hoofdmacht, na een paar goede gesprekken met hoofdtrainer Dennis van der Steen. ,,Natuurlijk wilde ik Jordy graag weer bij het eerste hebben. Ik zag ook binnen vijf minuten dat hij een fantastische voetballer is. Hij heeft een mooi jaar in het tweede gedraaid, geniet weer van het spelletje en zal dit seizoen ook voor het eerste team van Sliedrecht weer een belangrijke speler gaan worden. Daar ben ik van overtuigd’’, vertelt de oefenmeester, die aan zijn tweede jaar op De Lockhorst is begonnen.

De Jong mikt in deze jaargang op één van de vier aanvallende posities. ,,Ik denk dat we bij het eerste ook veel spelers hebben die op meerdere plekken uit de voeten kunnen. Die variatie is lastig voor de tegenstander, maar we zullen dat eerst zelf goed moeten afstemmen. We hebben met deze vrij nieuwe groep ook wel tijd nodig gehad om aan elkaar te wennen, maar ik vind het erg leuk om weer bij het eerste te zitten."