De Fijter heeft het naar zijn zin bij HHC’09 én SC Elshout

Gilbert de Fijter is een van de weinigen die zich thuis voelt bij zowel HHC’09 als SC Elshout. Hij is al bezig aan zijn zesde seizoen als hoofdtrainer van die laatstgenoemde vierdeklasser, maar staat ook bij HHC’09 weleens als coach op het voetbalveld.

Veel mooier wordt het niet voor Gilbert de Fijter. Met Elshout de derby spelen tegen HHC’09 is al ieder seizoen weer bijzonder, maar dat boezemvriend Frank Hendriks ook nog eens de interim-trainer van de rivaal was, maakte deze editie helemaal speciaal. “Dat was wel heel toevallig, de ochtend daarvoor stond ik nog samen met hem op het voetbalveld. Mijn zoontje voetbalt bij HHC’09 in de jeugd en wij trainen dat team.”

De Fijter (47) kent een bijzonder carrièrepad. Hij begon als trainer bij HHC’09 en schopte het daar tot het tweede elftal. “Het was de bedoeling dat ik trainer van het eerste zou worden, maar sommigen vonden het beter als ik elders ervaring op zou doen.” Elshout bood hem die kans. Dat De Fijter zes jaar later nog steeds als trainer bij de buren werkzaam zou zijn, hadden ze in Heusden waarschijnlijk ook niet verwacht. “Maar ik ben geen trainer voor de korte termijn. Toen ik bij Elshout begon, zat er weinig voetbal in het team. Ik kende de club natuurlijk wel en wist dat de sfeer er leuk was en ze een jonge spelersgroep hadden. Ik vond de uitdaging die er lag een hele mooie.”

Inmiddels geniet hij van de groei die zijn team heeft doorgemaakt. “Ik zie dit seizoen dingen waar ik vijf jaar aan heb gewerkt met de spelers, positioneel en qua positiespel. We hebben gewoon een hele leuke ploeg en krijgen er elk jaar weer jeugdspelers bij.” Hij hoopt die ontwikkeling ook in de prestaties terug te zien, met een plek in de top vier van de vierde klasse als doel. “Het zou heel mooi zijn om aan de nacompetitie mee te doen, we hebben dat toetje verdiend.” Voor een promotie is het nog net wat te vroeg, denkt De Fijter. “De ene keer winnen we met grote cijfers van een derdeklasser, de andere keer verliezen we. We zijn nog niet constant genoeg voor dat niveau.” Dat Elshout derdeklasser Haarsteeg vorig jaar in de voorbereiding met 6-1 klopte, zegt wel genoeg over de kwaliteiten die de selectie herbergt.

De Fijter geniet in Elshout. “De mensen hier zijn mijn vrienden geworden, ik heb het enorm naar mijn zin.”

Wil je meer informatie over de club HHC’09? Klik hier.
Wil je meer informatie over de club SC Elshout? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.