De Fendert viert 90 jaar voetbal in Fijnaart met jubileumfeesten

0
207

Van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni is het groot feest bij De Fendert. Op deze drie dagen viert de fusieclub op spectaculaire wijze dat er al 90 jaar georganiseerd voetbal wordt gespeeld in Fijnaart.

Een zaterdagmorgen in Fijnaart: de vogels fluiten en via een idyllisch bruggetje wandel je zo het fraaie sportcomplex van De Fendert op, dat een extra glans krijgt door de stralen van het ochtendzonnetje. “Het is erg mooi hier, we zouden in de zomer het terrein moeten gebruiken als camping”, zo grinnikt clubvoorzitter Kees Rombouts. “Je kunt hier heerlijk wandelen en fi etsen in de buurt en achter onze velden kun je ook vissen. Onze velden liggen er ook fantastisch bij, we hebben hier alleen twee vijanden: de mol en het konijn.”

Tot 2010 speelden hier aan de Parallelweg twee clubs die elkaars aartsrivalen waren, maar daar kwam in dat jaar een einde aan. Toen fuseerden het katholieke Kaaise Boys en het protestantse FSV tot De Fendert. De oudste club, Kaaise Boys, werd opgericht op 17 maart 1929 en deze oprichtingsdatum werd in de statuten van de nieuwe club opgenomen. Hierdoor kunnen er op 17 maart bij De Fendert 90 kaarsjes worden uitgeblazen, als de club onder het motto #1dorp1club viert dat er al negen decennia lang georganiseerd voetbal wordt gespeeld. De speciale jubileumcommissie van De Fendert heeft daarom een uitgebreid feestprogramma gemaakt. Van woensdag 29 mei tot en met zaterdag 1 juni is het feest bij de zaterdagclub.

Sander Wierikx van de jubileumcommissie legt uit wat er allemaal gaat gebeuren op het sportpark. “De donderdag staat in het teken van ons jeugdkamp voor de allerkleinsten. Vrijdagavond komen er gastsprekers uit de sportwereld naar onze club, ook is er een FIFA -toernooi en een voetbalquiz”, vertelt hij. “Op zaterdag is er een spetterende feestavond en daarvoor speelt ons eerste team een wedstrijd tegen Oud-NAC. Dat kan een lastige wedstrijd voor onze jongens worden, Oud-NAC dan het huidige team”, zo grapt Wierikx. “Daarnaast zijn we nog bezig met het schrijven van een clublied en zo zijn er nog meer creatieve ideeën. In september 2017 zijn we al begonnen met de voorbereidingen op dit feest en we kijken er allemaal enorm naar uit. Heel veel enthousiaste mensen zetten zich in voor het evenement, dat is prachtig.”

Rombouts benadrukt dat de jubileumfeesten tegelijkertijd dorpsfeesten zijn. “Ongeveer één op de tien mensen in Fijnaart is lid van de club, dat zegt wat over de betrokkenheid bij deze vereniging”, aldus de voorzitter. “De betrokkenheid van mensen bij onze club is groot, we hebben ook enorm veel sponsoren, die ook financieel steunen om alles te bekostigen.” De fusie tussen Kaaise Boys en FSV is een enorm goed besluit geweest, zo constateert Rombouts. “De Fendert is een prachtige club geworden waar iedereen bij wil horen.

We hebben veel sponsoren, de sfeer is goed en ons eerst team doet het ook prima. De jubileumfeesten worden prachtig en over tien jaar hopen we uiteraard wederom een spetterend feest te organiseren.”