De broers Bredius kunnen niet zonder elkaar

0
898

Voetbalbroers in de voetballerij kennen we genoeg, trainers zijn een stuk zeldzamer. Toch hebben ze bij Stellendam met Dennis en Robin Bredius zo’n duo gevonden. Het ambitieuze tweetal kan, voorlopig dan althans, niet zonder elkaar. “Je voelt de ander gewoon aan.”

Heel gek is dat laatste niet, want behalve broers, zijn de twee misschien wel elkaars beste vrienden. “We zijn net twee weken samen op vakantie geweest en bellen normaal iedere dag.” Dennis, met 36 jaar de oudste van het stel, doet er nog een schepje bovenop. “We hebben een aantal jaar met elkaar gespeeld bij verschillende verenigingen in de regio. Sinds een jaar of zeven zijn we een trainersduo.” De laatste tijd vooral in de jeugd, onder andere bij Nieuwenhoorn. “De JO19, maar daarbij ook de rol als Hoofd Jeugdopleiding bij SCO’63. Dat was voor ons toch iets te ver van het voetbal.” En dus staan ze aankomend seizoen, voor het eerst bij de senioren, weer lekker op het veld. Robin (32) legt uit waarom. “We hadden eigenlijk allebei de ambitie om eerste elftal te gaan doen. Daar draait het uiteindelijk toch om. Het presteren en de druk, dat heeft zo zijn charmes.”

Familiemensen
Vierdeklasser Stellendam zagen ze allebei meteen zitten, en gelukkig maar. “Ik zou niet met iemand anders dan Dennis willen werken.” En dus is de drive om te beginnen groot. Dat gevoel kregen ze in gesprek met hun nieuwe club al snel. “Het past qua ambitie gewoon heel erg goed bij ons. Vanaf minuut één was duidelijk: we doen het!” Met het plezier voorop, ‘dat heb je alleen met drie punten in de tas’, vliegen ze hun trainerscarrière aan. Bij Dennis zat het er altijd al in, vertelt hij. “Ik was keeper, dan wordt het coachen er met de paplepel ingegoten. Je kunt pas goed spelen, als je maatje ook goed speelt. En Robin was altijd aanvoerder.” Samen bundelen ze die krachten. “Daar ben ik wel heel trots op, om dit met elkaar te doen. We zijn echte familiemensen, dus dit past enorm goed bij ons.” Juist die combinatie, maakt één goede trainer, hopen ze. ” We zijn allebei heel open en eerlijk. Ik ben meer van het tactische, Dennis van het motiveren. Hij is ook wat directer dan ik.” Zitten er ook nog nadelen aan? “Onze vrouwen worden soms gek, het gaat hele dagen alleen maar over voetbal.” Met de JO19 van Nieuwenhoorn promoveerde het trainersduo afgelopen seizoen naar de vierde divisie en dus zijn de verwachtingen hoog. Maar de ‘Brediusbroers’ blijven bescheiden. “Laat ons maar de verrassing van die vierde klasse zijn.”

Klappende mensen
Daar doen ze zelf, in ieder geval alles aan. “Er wordt altijd volle bak getraind. Veel partijvormen en met bal, want je moet het wel leuk houden.” Met natuurlijk aanvallend en dominant voetbal, maar Dennis voegt daar nog een belangrijk element aan toe. “We zijn wel echt ‘mentaliteit jongens’. Na de wedstrijd heb je respect voor de tegenstander, maar tijdens zoek je het randje op. Die gedrevenheid zit er bij ons allebei enorm in.” Dat laatste blijft, ook voor Robin, toch het mooiste wat er is. “Het overbrengen op die jongens. Als je een bepaalde tactiek terugziet in een wedstrijd, geeft dat een enorme ‘kick’.” En dus moet je dat blijven trainen, vult zijn broer aan. “Bij Nieuwenhoorn gingen we anders spelen, dat lukt natuurlijk niet meteen, maar dan moet je niet in paniek raken. Hard werken, dan komt het vanzelf.” Net als hun ambities. “De komende jaren willen we sowieso graag samenblijven. We hebben nu TC3, het zou mooi zijn om ook TC2 te gaan doen. Maar eerst een paar seizoenen leren in die vierde klasse.” Want ook daar, heeft het tweetal grootste plannen, vertelt Dennis. “Jeugd inpassen, leuk meedoen en een volle kantine. Mensen moeten weer trots zijn op Stellendam en heel graag willen komen. Klappende mensen langs de lijn, we weten allebei hoe mooi dat is.” Als dat allemaal is gelukt, hebben ze nog één droom: “Samen trainer worden bij Nieuwenhoorn!”

Klik op VV Stellendam voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Stellendam voor meer informatie over de club.