De bloeiende activiteitencommissie organiseert voor ieder wat wils bij DIOZ

0
100

Bij DIOZ wordt niet alleen maar goed gevoetbald: ook feesten kan men erg goed op sportpark De Linden. De zeskoppige activiteitencommissie organiseert tot ieders tevredenheid ieder seizoen weer leuke evenementen voor de verschillende doelgroepen bij de dorpsclub uit Zegge.

DIOZ is een van de kleinste voetbalclubs in de omgeving van Roosendaal, maar volgens Caroline Antens (25) wil dat absoluut niet zeggen dat het ook een dooie boel is op sportpark De Linden. “Wij organiseren juist heel veel evenementen op ons sportpark”, zegt ze. “Iedereen kent elkaar goed en met een kleine groep mensen krijgen we hierdoor veel voor elkaar. De kerstbingo en de nieuwjaarsreceptie werden dit seizoen weer erg drukbezocht en ook veel mensen uit Zegge die geen lid zijn van DIOZ, komen graag langs als er iets leuks op het programma staat. Dat zegt wel iets.”

Derde helft
Antens kan het weten. Al twee jaar maakt ze onderdeel uit van de zeskoppige activiteitencommissie, die ieder seizoen voor ieder wat wils organiseert op sportpark De Linden. De ‘ouderen’ van DIOZ genieten daar van een bingoavond, de pupillen worden vrolijk van een spelletjesmiddag en de spelers van de seniorenteams genieten na hun wedstrijden van een feestelijke derde helft. “Ik ken iedereen van ons eerste team goed en weet dat ze na hun duel van een drankje houden”, zo grinnikt Antens, die een relatie heeft met DIOZ 1-speler Aron van Overveld. Dit seizoen staat er op 11 mei een bier- en wijnproeverij op het programma in de kantine, een evenement dat ongetwijfeld letterlijk en fi guurlijk in de smaak zal vallen bij de senioren. “Onze mannen zijn altijd dorstig, dus dat gaat zeker gezellig worden”, zo lacht de clubvrijwilligster.

De activiteitencommissie van DIOZ probeert ieder jaar weer origineel te zijn in het bedenken van feestjes, maar heeft ook enkele klassieke evenementen die telkens terugkeren. Zo is de jaarlijkse zeskamp erg populair binnen de vereniging, een dag waaraan steeds meer teams meedoen. “Er worden dan vele spellen gespeeld, er zijn springkussens voor de jeugd en noem maar op”, zegt Antens, die altijd enorm geniet van de feestjes bij DIOZ. “Sommige voetbalfans zijn voor Ajax of Feyenoord, maar ik ben echt alleen voor DIOZ. Ik houd van deze vereniging. Ik kom zelf uit Etten-Leur, maar ben hier zes jaar geleden met open armen ontvangen toen ik via vrienden hier terechtkwam. We hebben een mooi club, waar ik me erg thuis voel.”

Supporter
Antens voetbalt zelf niet, ze richt zich liever op haar taken binnen de activiteitencommissie, waarin ze als grafisch vormgever de aangewezen persoon is om folders, flyers en ander promotiewerk te ontwerpen voor activiteiten van DIOZ. Daarnaast is ze een fanatieke supporter van het vlaggenschip van de club. “Ik mis zelfs geen enkel duel”, zo zegt Antens. “Met een groepje bezoeken we ook alle uitduels en daarna blijven we altijd even hangen bij de tegenstander. We vinden dat erg gezellig en we hopen hierdoor ook een goede band te creëren met andere clubs, zodat ze hopelijk ook bij ons blijven hangen als wij iets organiseren”, zegt ze.

DIOZ heeft geen dameselftal: is het een idee om een vrouwenelftal te starten bij de club? “Dat zou leuk zijn hoor, maar dat zou een duur grapje worden door alle rode kaarten: Ik ben té fanatiek”, lacht Antens. “Gelukkig komen er wel genoeg dames over de vloer in de kantine van DIOZ, iedereen weet DIOZ te vinden als er feest is.”