De Alblas verrast tegen SVW

0
    138

De Alblas heeft in de thuiswedstrijd tegen het door velen als titelkandidaat bestempelde SVW een uitstekende 3-1 overwinning behaald. Na de matige seizoen opening tegen Groote Lindt was het de Alblas er alles aan gelegen nu een positief resultaat neer te zetten. Met Rhaudy Diamant, Gert Zuidgeest en Dennis van Eldik in de basis werd het op Sportpark Souburgh een aantrekkelijke wedstrijd.

Vanaf het begin was duidelijk dat de Alblas in SVW een tegenstander had met veel technische bagage in huis. Voetbaltechnisch gezien waren zij in de eerste helft de bovenliggende partij. Toch verscheen de thuisploeg in het eerste kwartier een aantal keren via de altijd aanspeelbare Gert Zuidgeest en de grillige Natanja de Haan een aantal keren gevaarlijk voor de SVW doelman Angelo Perini en kon Djordi de Boer een volley niet de goede richting meegeven.
    Aan de andere kant verscheen Ahmed Kelifa tweemaal voor de Alblas doelman René de Ruiter, maar beide keren was de foutloos spelende doelman de aanvaller de baas. Na 25 minuten moest Erwin van der Heiden zich geblesseerd laten vervangen door Stefan Bakker, waardoor Jeffrey Gelderblom centraal achterin ging spelen. Na slordig balverlies bij de bezoekers bracht Stefan Bakker Gert Zuidgeest in stelling , maar Angelo Perini keerde zijn inzet en Dennis van Eldik kon vrijstaand de bal niet genoeg kracht meegeven om de SVW doelman te passeren.

In het eerste kwartier van de tweede helft trok de thuisploeg de wedstrijd steeds meer naar zich toe.
    Dit leverde al na tien minuten de voorsprong op. Rafaël de Vries bereikte de bij de tweede paal vrijstaande Natanja de Haan die met een kopbal de vrij inkomende Stefan Bakker bereikte 1-0.
    De thuisploeg bleef in het vervolg van de wedstrijd compact en gedisciplineerd spelen en bleef in de counter gevaarlijk via de sterke Gert Zuidgeest en de snelle Natanja de Haan, die zijn geblokte tegenstander Jordanis Moschatsis een moeilijke middag bezorgde. Hij werd halverwege de tweede helft door SVW trainer Tutu Ndona uit voorzorg gewisseld om hem voor een tweede gele kaart te beschermen. Hij werd vervangen door Jaber el Mousati en die was er verantwoordelijk voor dat de wedstrijd tien minuten voor tijd beslist werd. In een fel duel werd hij afgetroefd door Djordi de Boer en kon dit alleen door een overtreding binnen het strafschopgebied nog goedmaken.
    De goed leidende scheidsrechter van der Zwan kon niet anders dan de bal op de stip leggen en Stefan Bakker benutte de strafschop feilloos 2-0. Vijf minuten later werd het zelfs 3-0 toen Natanja de Haan zijn sterke optreden op aangeven van Stefan Bakker met een doelpunt bekroonde 3-0 .

Ondanks dat SVW vlak voor tijd door Fitim Meha uit een strafschop de 3-1 op het scorebord bracht en acht minuten blessuretijd kwam de overwinning voor de thuisploeg niet meer in gevaar.
    A.s. zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen het altijd lastige Streefkerk, dat zich ongetwijfeld zal willen revancheren voor de onverwachte nederlaag tegen Ameide .