De Alblas laat de punten in Schelluinen

0
127

Het is de Alblas niet gelukt tegen runner-up Schelluinen een resultaat te behalen. In een over het algemeen matige wedstrijd zonder één echt uitgespeelde doelkans trok de thuisploeg uiteindelijk verdiend aan het langste eind. Door deze overwinning steeg de ploeg van de nog steeds fanatieke trainer Philip de Haan naar de tweede plaats en moet de Alblas in de strijd om de tweede periode pas op de plaats maken.

In het eerste halfuur speelde de Alblas overigens een prima wedstrijd, had veel balbezit, maar maakte mede door af en toe verkeerde keuzes te weinig gebruik van de ruimte die aanvankelijk door Schelluinen geboden werd. Na een goede aanval via Erwin van der Heiden en Rafaël de Vries kwam Djordi de Boer net te kort om het de constant meevoetballende doelman Daniël Goitem lastig te maken. Door een foute spelhervatting van de doelman kwam de Alblas na een kwartier toch op voorsprong. Hij leverde de bal in bij Rhaudy Diamant die Mike Jongeneel aanspeelde en hij liet met inzet in de hoek de doelman kansloos 0-1.

Vijf minuten later was het alweer gelijk toen Trinko Klijn koppend niet bij een diepe bal op Diego Kemp kon en deze direct vrije doorgang had richting René de Ruiter en de bal in de verste hoek schoot 1-1. Geleidelijk aan kreeg de thuisploeg meer vat op het spel maar kansen werden voor beide doelen niet gecreëerd. Het enige noemenswaardige was een doorschietende verre bal van Jeffrey Gelderblom die Natanja de Haan niet onder controle kreeg en een schot van Schelluinen speler Wesley de Groot voorlangs.

In de tweede helft was de eerste kans voor de gasten toen Richard van den Berg toen hij de bal van de Schelluinen doelman afpakte, maar hij kon geen medespeler bereiken om af te ronden en schot uit de draai van hem werd door doelman Daniël Goitem tot corner verwerkt. Hierna nam de thuisploeg steeds meer het initiatief en kon het middenveld van de Alblas het niet meer aanlopen waardoor steeds meer ruimte ontstond. Schelluinen spits Diego Kemp kreeg eerst een kop kans, maar mikte te  hoog. Halverwege de tweede kwam de thuisploeg toch op voorsprong  toen de bal voor de voeten van de vrijstaande Robin Peursum  belandde en die koel afrondde 2-1.

Bij de Alblas moest de niet geheel fitte Djordi de Boer het veld verlaten en de gasten kwamen kracht tekort en zagen geen kans in het laatste kwart van de wedstrijd de goed georganiseerde en fysiek sterke verdediging van de thuisploeg te verontrusten. De enige mogelijkheden waren twee vrije trappen net buiten het strafschopgebied, maar Jeffrey Gelderblom en Mike Jongeneel kregen de bal niet binnen de palen. De thuisploeg wist met uitvallen ook geen echt gevaar voor het de Alblas doel te stichten en omdat de scheidsrechter  een kopdoelpunt wegens aanvallen van de Alblas doelman René de Ruiter afkeurde bleef de 2-1 op het scorebord staan.