De Alblas kansloos tegen SVW

0
132

De Alblas heeft in de uitwedstrijd tegen SVW geen resultaat kunnen behalen. Vooraf aan deze wedstrijd was het al duidelijk: de Alblas zou in Gorinchem tegen het hooggeplaatste SVW een moeilijke middag tegemoet gaan. Trainer John den Dunnen kon geen beroep doen op vijf basisspelers. Hierdoor startte A junior Tijmen de Jong – die een verdienstelijke wedstrijd speelde – in de basis. En speelde Trinko Klijn en Dennis van Eldik in het centrum van de verdediging. Door deze uitslag is de Alblas niet meer in beeld voor de tweede periode waarin SVW nu de beste papieren heeft.

In het eerste kwartier van de wedstrijd speelde de Alblas gedisciplineerd en kreeg Rhaudy Diamant de kans om de score te openen, maar mikte net te hoog. Het was echter Nasir el Mousati, die bij de eerste aanval bal laag binnenschoot: 1-0. Hierna pakte de thuisploeg de touwtjes stevig in handen en kreeg ook de kans de voorsprong verder uit de breiden, maar doelman René de Ruiter greep goed in bij een actie van Ahmed Kelifa.

De meeste dreiging kwam nog van de over rechts regelmatig opkomende Erwin van der Heiden, maar kansen leverde dit niet op. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote mogelijkheid de score de verdubbelen, maar Ahmed Kelifa stuitte op René de Ruiter en Nasir el Mousati mikte de rebound  naast het doel.

Na Rust

In de tweede helft kwam bij de Alblas Djordi de Boer binnen de lijnen in de hoop het tij te keren. Binnen twee minuten was de wedstrijd echter al beslist. Doelman René de Ruiter werd bij een diepe bal van SVW doelman Angelo Perini op snelheid geklopt door Mike Venderbos (2-0).

De thuisploeg kreeg hierna, mede door slordig uitverdedigen tot tweemaal toe de kans de voorsprong uit te breiden, maar Hicham Farhou en Nasir el Mousati mikte beiden in vrije positie voorlangs en René stopte een inzet van Ahmed Kelifa.

De gasten konden hier weinig tegenover zetten, al kreeg Jeffrey Gelderblom op aangeven van Erwin van der Heiden nog wel een goede schietkans, maar raakte de bal niet goed. Vlak voor tijd werd de voorsprong door de thuisploeg toch nog vergroot toen invaller Bjorn Trapman na een snelle uitval over rechts eerst op René de Ruiter stuitte maar de rebound via zijn lichaam toch in het doel belande 3-0.