De aftrap met Kai Advocaat van RCD

Kai Advocaat speelt al sinds zijn vierde bij RCD, een club uit Dordrecht. De nu 21 jarige spits is bij de club terechtgekomen via de familie, die zijn al jarenlang lid van RCD. Op zijn 19e speelde hij in het tweede team van RCD en zo maakte hij uiteindelijk zijn debuut in het eerste elftal.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Kai heeft zijn eigen manier gevonden om fit te blijven tijdens de corona stop. “Ik zit de laatste 1,5 jaar regelmatig in de sportschool. Sinds een half jaar heb ik dit eigenlijk wat serieuzer opgepakt en ben ik ook naar mijn voeding gaan kijken. Hier ben ik mee doorgegaan in de zomer. Ook was er bij de club een mogelijkheid om door te trainen. Hier heb ik dan ook regelmatig gebruik van gemaakt Wel was mijn conditie een beetje achteruit gegaan. Maar dat is niet iets waar ik mij zorgen om maakte. Ik heb namelijk een redelijke basis conditie”.

Ook is hij heel erg positief over de trainer en het vrij jongen team dit seizoen. “Dit seizoen is er een jong team. Met heel veel jongens die al lang bij RCD voetballen of weer terug zijn gekomen bij RCD. Ook is het een team wat met z’n alle heel hard werkt. De trainer (John de Wit) die veel van ons in de jeugd al hebben gehad is terug bij de club. Ik hoor binnen de groep eigenlijk ook alleen maar positieve dingen over de trainer. We zullen heel veel van hem kunnen leren”.

Advocaat hoop zijn kans te pakken bij RCD en verwacht een leuk uitdagend seizoen. “We zitten in een competitie met veel dordtse verenigingen. Deze wedstrijden brengen toch iets extra’s mee. Wat de competitie alleen maar leuker maakt. Ik hoop dat dat we dit seizoen in de top 5 kunnen eindigen. Ik denk dat dit ook wel een doelstelling is die moet lukken. De afgelopen 2 jaar heb ik altijd in het 2e gespeeld. Vanaf de voorbereiding ben ik eigenlijk meer aangesloten bij het eerste elftal. Ik ben blij dat ik deze kans krijg omdat ik denk dat ik veel kan leren van deze groep en zeker ook van John. Ik hoop dan ook om dit seizoen zoveel mogelijk te spelen en door mijn inzet en wellicht wat doelpunten van waarde te zijn voor het team”.

Klik hier voor meer informatie over RCD
Klik hier voor meer artikelen over RCD

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.