De aftrap met Jeroen Muilwijk van Oranje Wit

Jeroen is op zijn vijfde begonnen met voetballen bij VV Sliedrecht, daar heeft hij alle jeugdelftallen doorlopen. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij op zeventienjarige leeftijd, toen der tijd speelde Sliedrecht nog Hoofdklasse. Hij heeft ruim drie jaar in het eerste elftal gespeeld, waarna hij afgelopen zomer de overstap heeft gemaakt naar Oranje Wit.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Door de Corona crisis moesten spelers zich zelf proberen fit te houden. ”Afgelopen zomer was een hele andere dan normaal, doordat het seizoen vroegtijdig werd beëindigd had ik een zomerstop van een paar maanden. Ik heb in die maanden doorgetraind samen met een vriend van me. Dit deden we dan voornamelijk door een paar keer per week
hard te lopen en dan met name intervaltraining. Toevallig hadden we thuis ook nog wat gewichten liggen. Zo konden we met die gewichten naar een plek bij ons in de buurt, waar we lekker in de buitenlucht ook wat krachtoefeningen konden doen.”

Oranje Wit heeft een talentvolle groep. ”Het bestaat uit veel jonge spelers die gedreven zijn om iets van hun zelf te laten zien. Er zit goed voetbal in de ploeg en we moeten vooral ook niet bang zijn om dat te laten zien. Het is een erg lastige competitie met een aantal goede clubs, maar ik denk dat als we lef durven tonen en voor elkaar door het vuur willen gaan dat we hele leuke wedstrijden op de mat kunnen gaan brengen.”

Jeroen zijn ambitie is duidelijk. ”Ik hoop op persoonlijk vlak dat ik weer lekker kan voetballen en belangrijk kan zijn voor het team met doelpunten en assists. Daarnaast heb ik het liefst het voetbal weer zoals een jaar geleden. Veel publiek, na de wedstrijd lekker een drankje in de kantine doen. Ik denk dat iedereen daar weer naar uitkijkt en het ook beter voor de club is. Alleen door de verscherpte maatregelen is dit nog ver weg denk ik.”

Jeroen doet zijn voorspelling. ”Zoals ik al eerder aangaf zitten we in een lastige competitie met veel goede clubs, mijn
verwachting is dan ook dat het zeker niet gemakkelijk zal worden. Toch denk ik wel dat wij met deze selectie heel wat teams kunnen verrassen en het beste van ons zelf kunnen laten zien.”

Klik hier voor meer informatie over SV Oranje Wit
Voor meer artikelen van SV Oranje Wit klik hier

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.