Danique Verburg naar internationaal voetbaltoernooi in Dallas

0
148

Dromen zijn er om te verwezenlijken en dus maakt Danique Verburg (16) eind maart de reis naar het Amerikaanse Dallas (Texas). De snelle en behendige rechtsbuiten van het vrouwenteam van Pelikaan doet daar met het team van FlowSports mee aan de Dallas International Girls Cup.

Een groot internationaal voetbaltoernooi voor meiden van twaalf tot en met negentien jaar oud. ,,Ik heb er onwijs veel zin in”, zegt Verburg, die bezig is aan haar tweede seizoen in de hoofdmacht van Pelikaan. Eerder speelde ze al voor VVGZ en SVS in Capelle aan den IJssel. Bij Pelikaan maakte Verburg al op haar veertiende haar debuut in het eerste team. ,,Ik ben een enorme voetballiefhebster en toen mijn ouders en ik hoorden van de Dallas International Girls Cup was ik direct enthousiast. Ik heb me aangemeld met mijn positie en motivatie. Gelukkig was ik een van de speelsters die werd uitgekozen door FlowSports. We hebben inmiddels al een aantal trainingen en twee oefenwedstrijden gespeeld met ons team. Het zijn allemaal aardige en talentvolle meiden en ik heb dan ook erg veel zin in onze reis naar de Verenigde Staten. Ik ben daar nog nooit geweest, dus ik ben erg benieuwd. Ik zit samen met drie meiden uit ons team in een gastgezin in Texas, van een meisje dat ook meedoet aan het toernooi. Naast het voetbal is er ook genoeg tijd om iets van het land te ontdekken.”

Verburg is voor het toernooi geselecteerd door FlowSports, een Nederlandse organisatie voor voetbalsters. Ze zorgen voor persoonlijke- en commerciële begeleiding, onder meer van enkele speelsters (Vivianne Miedema, Sherida Spitse, Shanice van de Sanden, Sari van Veenendaal) van Oranje die afgelopen zomer Europees kampioen werden. Ook Verburg hoopt nog een mooie toekomst in het voetbal, de sport die ze al sinds haar achtste met veel plezier beoefent. Ze speelt momenteel nog met Pelikaan in de vijfde klasse, maar hoopt in de toekomst nog een sportieve stap omhoog te maken, al heeft ze het uitstekend naar haar zin bij de Peli’s. ,,Ik hoop me op de Dallas International Girls Cup stiekem ook een beetje in de kijker te spelen. In de Verenigde Staten wordt het vrouwenvoetbal toch veel serieuzer genomen, al is door de goede prestaties van de Oranje Leeuwinnen ook hier in Nederland steeds meer aandacht voor. Ik wil in Dallas zoveel mogelijk genieten en mooie ervaringen opdoen. Er doen teams van over de hele wereld mee, dus het wordt ongetwijfeld een bijzonder ervaring.”