Dandy Steenvoorden neemt doktersadvies voor lief

0
276

Dandy Steenvoorden speelde meer dan 250 wedstrijden voor SJC zondag. De 29-jarige voetballer stapte samen met een hoop vrienden over naar de zaterdagtak. Hij heeft daar nog geen moment spijt van.

“Het bevalt eerlijk gezegd heel goed. De overstap hing al een aantal jaar in de lucht. Ik heb kraakbeenschade in mijn knie. Drie jaar geleden al kreeg ik het advies van de dokter om te stoppen met voetbal. Het gaat nu best goed met m’n knie hoor, maar het is verstandig geweest om een paar treetjes lager te voetballen.”

De recruiter in een gehandicapten zorginstelling ziet vooral de voordelen van het spelen in de vierde klasse. “We hebben het erg leuk. En we trainen maar één keer in de week. Als we zaterdags niet voetballen, vervalt automatisch de training. Er zijn gewoon wat minder verplichtingen.

Steenvoorden was niet de enige basisspeler die overstapte naar de zaterdag. Ook aanvoerder Mike Verhoek ging een dag eerder spelen. Je zou verwachten dat de zaterdag door die kwaliteitsimpuls bovenaan zou staan. “Het is een sterke vierde klasse. Dat hoor ik ook van andere teams uit de afdeling. Het echte fanatisme is wel een stuk minder, het gaat nu met name om de gezelligheid.” Aan een ding moest de Noordwijker wel wennen. De grensrechters. “Bij SJC zondag hadden we neutrale grensrechter. Dat is nu wel even anders. Dat frustreert soms wel. Maar ach, na de wedstrijd laat ik dat snel los. “

Vorig seizoen kon Steenvoorden niet te veel op z’n lauweren rusten. Er stond namelijk een fanatieke, professionele trainer voor de groep. Sjaak Polak. “Sjaak was even anders dan ik gewend was. Erg veeleisend. Maar het is goed bevallen, met als hoogtepunt het kampioenschap. Voor de beslissende wedstrijd had hij een fi lmpje gemaakt met succeswensen van allerlei BN’ers. Heel gaaf. En na de wedstrijd zat ik in de bus naast hem en zag ik hem in z’n Whatsapp-lijst kijken. Hij had bizar veel felicitaties ontvangen, hij bleef maar scrollen. En er zaten een hoop bekende namen tussen.”

Steenvoorden is een echte clubman. Zo maakt hij aankondigingen voor de wedstrijden op sociale media en regelt hij bijvoorbeeld dj’s voor na de wedstrijd. Bijzonder was die keer dat Steenvoorden er met een aantal anderen voor zorgde dat Dries Roelvink opeens de kantine van Noordijk binnen kwam lopen.

Strijd, passie en vriendschap Op het sportpark van SJC hangt een groot spandoek waarop drie woorden duidelijk te lezen zijn. Strijd, passie en vriendschap. “Ik denk dat deze leus onze club wel samenvat. Bij ons is de strijd momenteel iets minder aanwezig, maar vriendschap des te meer. SJC is echt een familieclub. Het is mooi om te zien hoe iedereen met elkaar omgaat.”

Is de aanvaller de komende jaren nog in het zwartwit te bewonderen, of neemt hij het doktersadvies toch ter harte? “Ik hou dit nog wel jaren vol, ik vind het veel te leuk om te stoppen. Kijk, als m’n knie erger wordt stop ik uiteraard. Maar voorlopig sla ik het advies van de dokter in de wind. Nu maar hopen dat hij dit stukje niet leest, haha.”