Damesvoetbal bij ASV Brouwershaven groeit nog steeds

BROUWERSHAVEN – Op een spontane wijze ontstaan vaak de leukste initiatieven. Zo ook bij ASV Brouwershaven, waar in eerste instantie een aantal meiden wedstrijden kwamen kijken van hun vriendjes die in het eerste en tweede team speelden. Langs de lijn ontstond het idee dat het wel leuk zou zijn om zélf in teamverband te gaan voetballen. Het was de start van het damesvoetbal bij ‘Brouw’ zoals de club in de volksmond wordt genoemd.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

 

Annemieke van Oosterhout is namens de club op organisatorisch en bestuurlijk vlak verantwoordelijk voor het dames- en meidenvoetbal binnen de club en is maar wat trots op het feit dat het animo nog altijd groeit. “Het is best knap als je ziet hoe het idee zo is ontstaan en als je nu kijkt dat er wekelijks een elftal competitiewedstrijden speelt. We hebben een groep van twintig dames die vol enthousiasme wekelijks trainen en wedstrijden spelen. Onlangs hebben ze ook hun eerste overwinning geboekt, wat ook een flinke opsteker was voor die enthousiaste groep speelsters.”

 

Van Oosterhout was zo’n veertien jaar verantwoordelijk bestuurslid jeugdzaken, maar groeide er een beetje uit. Het damesvoetbal opzetten kwam dus op het juiste moment en gaf nieuwe energie. “Absoluut. We zijn vol positiviteit ermee aan de slag gegaan en nog steeds. Er zijn vijf spelers van ons eerste- en tweede team die in duo’s de trainingen verzorgen en ook de wedstrijden begeleiden. Ook zelf ben ik er regelmatig wel bij. En als je dan ziet hoe die meiden zijn verbeterd ten opzichte van de start. Dat is heel gaaf om te zien. Maar ook gewoon de positieve impact die het heeft op de club, dat is ook prachtig om mee te maken. De dynamiek is overigens wel compleet anders. Meiden en vrouwen hebben toch een andere kijk op dingen. En we hebben die elementen wel toegevoegd aan het geheel. Zo hebben we prachtige tenues in zwartwit, maar wél met roze rug- en broeknummers. Die details vind ik dan te gek.”

 

Sponsors zoeken bleek geen enkel probleem, de reacties op het initiatief ruim een jaar geleden waren louter posities. “Dat geeft veel energie om vol de schouders eronder te zetten en er een succes van te maken. Ik heb er in elk geval heel veel plezier in. We begonnen met verliespartijen in de vijfde klasse van 14-0, maar inmiddels hebben ze dus onlangs met 6-3 gewonnen…. Dat was me een feest, dat wil je niet weten. We zoeken overigens nog wel extra dames die het leuk vinden om op een ongedwongen manier samen sportief bezig te zijn. In deze lastige coronatijden ook een gezonde activiteit. We hebben meiden uit heel Schouwen Duiveland in de selectie, dus dat mag ook geen belemmering zijn. Daarom zijn we ook een samenwerkende Stichting Brouwershaven/ WIK/ ZSC. We roepen dan ook iedereen op die het leuk lijkt vrijblijvend eens te komen kijken en mee te trainen. Gezelligheid staat voorop bij een leuke kleine vereniging. Wat wil je nog meer? Dus lijkt het was voor jou, kom voetballen bij de Brouw!”

Klik hier voor meer informatie over ASV Brouwershaven
Lees hier meer artikelen over ASV Brouwershaven

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Fysiotherapeut Arie de Waard is liefhebber én praktijkman bij VV Peursum

Bij Peursum is men uiterst content met Arie de Waard, fysiotherapeut en verzorger bij de club. Niet zomaar een...

De “stoere” prestatie van Hannah Schilders bij Jong-Brabant Dames

Hannah Schilders is 25 jaar oud en speelt bij Jong Brabant Dames 1. Dit is volgens haar zelf een...

Job Lamers de ambitieuze keeper van OJC Rosmalen JO17-1

Vandaag spreken wij met Job Lamers, de 16-jarige keeper van OJC Jo17-1. Momenteel zit Job in zijn eerste seizoen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.