Cynthia de Keijzer zorgt voor veel plezier bij GVV

0
362

Cynthia de Keijzer (40) is sinds vorig jaar oktober lid van de feestcommissie bij GVV. De vrolijke veertiger vindt het leuk om het mensen naar hun zin te maken en geniet dan ook met volle teugen van haar rol.

Als klein meisje liep Cynthia de Keijzer al bij GVV rond, maar voetbalde er nooit zelf. Ze ging kijken naar bekenden of vierde carnaval in het clubgebouw. Drie jaar geleden wilde haar zoontje gaan voetballen en toen won ze de strijd van haar man Patrick, die uit Meteren komt en een MVV’58-man was. GVV was nou eenmaal om de hoek en dus ging Mareno daar voetballen.

FEESTCOMMISSIE
De Keijzer is niet het type dat haar kind bij de poort afzet en hem weer op komt halen als hij klaar is. Nee, ze wil ook iets terugdoen voor de vereniging. “Maar op het veld staan heeft geen zin, want daar snap ik niks van. Ik weet dat de bal rond is en in het doel moet, maar daar houdt het dan ook wel zo’n beetje op.” En dus ging zij iets anders zoeken, terwijl Patrick zijn zoon bijstond op het veld. De Keijzers man voelt zich inmiddels ook prettig bij GVV. Aangezien de 40-jarige moeder het leuk vindt om dingen te organiseren voor de kleintjes en houdt van gezelligheid, was de feestcommissie een logische keus. Toen ze daarvoor gevraagd werd, kon ze dan ook niet weigeren. Ze begon vol energie aan de vrijwilligerstaak. “Ik ben gelijk langs winkeliers gegaan om te vragen of die ons wilden sponsoren. De Marskramer heeft bijvoorbeeld wat prijzen en cadeaus geschonken, daar zijn we hartstikke blij mee.” Ze probeert haar plannen niet te snel er doorheen te duwen, maar met respect voor de gedachten van haar collega-commissieleden wat te veranderen. “Want ik kijk natuurlijk met een andere, frisse blik naar bepaalde zaken.” Het bevalt haar tot nu toe prima. “Ik vind het echt leuk om dingen te organiseren voor de kinderen, zodat ze ook buiten het voetbal bij GVV komen.”

MOEDER
De Keijzer geniet het meest als ze haar zoontje rond ziet rennen, met een grote glimlach op zijn gezicht. “Hij heeft het hier nu super naar zijn zin, zit ‘s ochtends strak klaar om naar de voetbal te gaan. Dat doet je als moeder echt heel goed.” Dat ze goed ligt binnen de vereniging, is wel duidelijk op deze zaterdagochtend. Clubman Rino Lafranceschina, die vond dat De Keijzer het verdiende om in deze krant in de schijnwerper gezet te worden, begroet haar met een grap en een grol en vrijwilliger Guy van Gils deelt ook een plaagstoot uit vanachter de bar. Voorlopig zit De Keijzer nog hartstikke goed bij de club. “Sterker nog, mijn dochter zou ook weleens lid kunnen worden. Die heeft de smaak van het voetballen te pakken.”