CvdW: Z.V.V. Pelikaan – Voorbeschouwing komend weekend

0
125

Deze editie was Z.V.V. Pelikaan de Club van de Week. Komend weekend speelt het eerste elftal van de club thuis tegen de huidige koploper Almkerk. De uitwedstrijd eerder dit seizoen in Almkerk bleef onbeslist en eindigde in 1-1.

De eerste wedstrijd na de winterstop vond plaats op 27 januari en was een uitwedstrijd bij en tegen Tricht. Deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door de thuisploeg. Maar dit zou de enige nederlaag na de winterstop blijven tot en met vandaag, want Pelikaan wist namelijk negen wedstrijden te winnen en speelde daarnaast nog drie keer gelijk.

Zo werd er gelijk gespeeld uit tegen Wilhelmina’26 (0-0), thuis tegen Roda Boys (2-2) en uit bij Papendrecht (1-1). De wedstrijden die werden gewonnen, waren: Nivo Sparta thuis (4-1), Hardinxveld uit (0-3), SVW uit (1-2), Meerkerk thuis (3-0), Tricht thuis (4-0), Brederodes thuis (5-3), Drechtstreek thuis (4-0), Heukelum uit (1-2) en Woudrichem uit (0-1).

Na de winterstop ging Almkerk verder waar de club voor de winterstop geëindigd was, namelijk met winnen. De uitwedstrijd tegen Papendrecht op 27 januari eindigde in een 0-1 overwinning voor Almkerk. Een week later werd er wederom gewonnen. In eigen huis was Almkerk met 2-1 te sterk voor Tricht.

In de drie weken die hierop volgde wist Almkerk slechts 3 punten te behalen. Er werd alle drie de wedstrijden bleven namelijk onbeslist: SVW uit (1-1), Heukelum uit (1-1) en Brederodes uit (2-2). De laatste wedstrijd in de maand maart wist Almkerk wel winnend af te sluiten. De wedstrijd tegen Hardinxveld werd met 1-0 gewonnen door de thuisploeg.

In de zeven wedstrijden die hierop volgden, wist Almkerk vier keer te winnen, twee keer gelijk te spelen en verloor het slechts eenmaal. De wedstrijden die gewonnen worden: Papendrecht thuis (1-0), Woudrichem thuis (3-0), Meerkerk thuis (4-1) en Wilhelmina’26 thuis (1-0). Er werd gelijkgespeeld tegen Nivo Sparta uit (2-2) en Drechtstreek thuis (1-1). De wedstrijd die verloren ging, was uit tegen directe concurrent Roda Boys (2-0).

Verwachtingen van de clubleden
Bart van Muijen: ‘’Ik geloof dat wij komend weekend kunnen winnen van Almkerk. Dit moeten wij ook doen om zo de tweede plaats te veroveren en dus een betere uitgangspositie te krijgen in de nacompetitie. Wat de uitslag ook wordt van de wedstrijd tussen Roda Boys en Tricht, wij hebben maar één taak en dat is winnen.’’

John Mol: ‘’Almkerk kan door te winnen kampioen worden, dus ik verwacht dat zij er zwaar in zullen gaan. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar dit is zo’n wedstrijd die op zichzelf staat. Wij zullen er zelf ook alles aan doen om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.’’

Piet van Schelt: ‘’Wij voetballen goed en het is een heel leuk elftal dat wat voor elkaar over heeft. In mijn ogen is het kampioenschap bijna onmogelijk is, aangezien ik Roda Boys geen misstap zie maken tegen Tricht en wij eerst zelf moeten winnen.

Voorspellingen voor de eindstand
De clubleden waren eensgezind wat betreft de eindstand, aangezien zij alle drie een 2-1 overwinning voor Pelikaan voorspelden. 

Het VoetbalJournaal bedankt Z.V.V. Pelikaan voor haar medewerking en wenst de club veel succes met de wedstrijd tegen Almkerk van aankomend weekend!

CvdW: Z.V.V. Pelikaan - Voorbeschouwing komend weekend