CvdW: Z.V.V. Pelikaan – Introductie

0
139

Deze editie is Z.V.V. Pelikaan de Club van de Week. Deze week zullen er enkele betrokkenen van de club geïnterviewd worden over o.a. hun betrokkenheid bij Pelikaan. Daarnaast zal er op vrijdag een voorbeschouwing geplaatst met het oog op de thuiswedstrijd tegen Almkerk van aankomend weekend.

Z.V.V. Pelikaan is opgericht op 1 augustus 1932. Pelikaan is een zaterdagvereniging met 45 teams en worden alle thuiswedstrijden gespeeld op Sportpark Bakestein in Zwijndrecht. Sinds de eeuwwisseling is Pelikaan tien seizoenen lang onafgebroken in de Derde Klasse actief geweest. Na 2010 heeft de club uit Zwijndrecht twee seizoenen lang in de Tweede Klasse gespeeld, voordat de club nogmaals wist te promoveren.

In de Eerste Klasse mocht Pelikaan vier seizoenen lang haar wedstrijden spelen, maar na het seizoen 2015/2016 degradeerde de club uit Zwijndrecht weer terug naar de Tweede Klasse. Afgelopen seizoen wist Z.V.V. Pelikaan op de zevende plek in de ranglijst te eindigen en dit seizoen staat de club, momenteel, op de derde plaats achter Roda Boys (2e) en Almkerk (1e).

Het seizoen tot nu toe
De eerste wedstrijd van het seizoen was een uitwedstrijd tegen Nivo Sparta die plaatsvond op 23 september. Deze wedstrijd bleef onbeslist bij een stand van 1-1. Een week later mocht z.v.v. Pelikaan het in eigen huis opnemen tegen Wilhelmina’26. Deze wedstrijd eindigde met 3-4 in het voordeel van de bezoekers.

In de maand oktober werd er tweemaal verloren, maar ook twee keer gewonnen. Zo werd er eerst verloren van zowel Drechtstreek (4-1) als Heukelum (1-4). Na drie nederlagen op rij wist Pelikaan thuis tegen SVW de rug te rechten en met 4-1 te winnen. Deze vorm wist de ploeg door te trekken naar de volgende wedstrijd, want uit bij Brederodes werd er met 1-5 gewonnen.

Vanaf de wedstrijd tegen SVW tot aan de winterstop wist Pelikaan veel punten te behalen, want in zowel november als december bleef de ploeg uit Zwijndrecht ongeslagen. Er werd namelijk twee keer gelijk gespeeld en vier keer gewonnen. De wedstrijd thuis tegen Hardinxveld (2-2) en uit bij Almkerk (1-1) bleven onbeslist. Daarnaast werd er uit bij Meerkerk (0-3), thuis tegen Woudrichem (2-1), uit bij Roda Boys (1-2) en thuis tegen Papendrecht (2-0) gewonnen.

De eerste wedstrijd na de winterstop vond plaats op 27 januari en was een uitwedstrijd bij en tegen Tricht. Deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door de thuisploeg. Maar dit zou de enige nederlaag na de winterstop blijven tot en met vandaag, want z.v.v. Pelikaan wist namelijk negen wedstrijden te winnen en speelde daarnaast nog drie keer gelijk.

Zo werd er gelijk gespeeld uit tegen Wilhelmina’26 (0-0), thuis tegen Roda Boys (2-2) en uit bij Papendrecht (1-1). De wedstrijden die werden gewonnen, waren: Nivo Sparta thuis (4-1), Hardinxveld uit (0-3), SVW uit (1-2), Meerkerk thuis (3-0), Tricht thuis (4-0), Brederodes thuis (5-3), Drechtstreek thuis (4-0), Heukelum uit (1-2) en Woudrichem uit (0-1).

Momenteel staat z.v.v. Pelikaan op de derde plaats met 51 punten uit 25 wedstrijden en speelt de ploeg aankomend weekend thuis tegen de huidige koploper Almkerk (54 punten uit 25 wedstrijden).

CvdW: Z.V.V. Pelikaan - Introductie