CvdW: VV Benschop – Joop Corsten

0
105

Joop Corsten is al heel lang betrokken bij de club VV Benschop. Hij heeft tal van werkzaamheden binnen de club verricht, en is er dan ook niet meer weg te denken. Als de club hem nodig heeft, dan staat hij klaar voor de voetbalclub uit Benschop.

In zijn jongere jaren voetbalde hij bij Geinoord, maar hij besloot om over te stappen naar Benschop omdat het wat dichterbij was. Hij heeft twee jaar in het eerste elftal gevoetbald bij de club, maar moest toen vanwege zijn werk stoppen met voetballen.  Halverwege de jaren 80 begon hij met het leiden van het de A-junioren. Daarna is hij leider geworden van het tweede elftal, wat hij tot de eind jaren 90 heeft gedaan. ‘’Ik werd gevraagd om dit op te pakken, vanwege het feit dat er een gebrek aan vrijwilligers was’’, zegt hij. Hij hoefde daar niet lang over na te denken en deed dat dus ‘gewoon’.

Joop besloot een paar jaar later het wedstrijd secretariaat van de club op te pakken, om vervolgens ook nog eens in die periode de ledenadministratie voor zijn rekening te nemen. De toenmalige voorzitter Leo Oudshoorn vroeg hem toen om de wedstrijd secretariaat op te pakken, en niet veel later hield diegene die voor de ledenadministratie zorgde ermee op waarna hij zei: ‘’Ik pak dat wel op!’’. Het zegt veel over Joop en wat hij voor de club betekent. Al die taken waren vroeger wel wat meer werk dan tegenwoordig, vertelde Joop. ‘’Alles is nu digitaal en zo ingevoerd, vroeger moesten we nog rondbellen naar de clubs’’, zei hij.

Tegenwoordig zit Joop nog in de bestuursdienst van de club. Een keer in de drie/vier weken is hij dan op zaterdagochtend aan de beurt. Hij moet dan alle dingen regelen die voor de jeugd bestemd zijn, zoals het ontvangen van de tegenstander, de thee zetten of de vlaggen neerzetten op het veld. Verder staat hij altijd klaar voor de club als er wat kleine dingen gedaan moeten worden, waar wat hulp voor nodig is.

‘’Vrijwilligers zijn altijd welkom bij de club, al mogen wij nog niet eens klagen’’, aldus Joop. Nu ligt alles rondom de club er goed bij, maar alles moet natuurlijk onderhouden worden, en daarvoor heb je vrijwilligers nodig. Daarom zijn de vrijwilligers zo belangrijk voor de club uit Benschop.

Voor Joop is de club zo mooi, omdat hij er al decennialang betrokken bij is. ‘’Als je zo lang betrokken bij de club bent en je maakt er zoveel dingen mee, dan wordt het echt een deel van je leven’’, verteld hij. Hij zal dan ook niet zomaar de club verlaten. Joop heeft in al die jaren vele mooie momenten beleefd, maar de dingen die je het meest bij blijven zijn de promoties naar de Eerste klasse. Maar wat hij ook mooi vond is dat ze met eigen mensen een tribune hebben opgebouwd en dat VV Benschop hun eigen kunstgrasveld heeft kunnen financieren. ‘’Voor een kleine vereniging, vind ik het echt knap dat wij ons kunstgrasveld zelf hebben kunnen financieren’’, zegt Joop.

Na een mooi kampioenschap vorig jaar, gaat het dit seizoen wat moeizamer met het eerste elftal dan gedacht. Dat heeft te maken met de blessures die ze hebben, maar natuurlijk ook met een betere weerstand van de tegenstanders. ‘’Tot op heden kennen we dus een moeilijke periode, maar er komen wat spelers terug van een blessure, dus we houden de moed erin’’, zegt hij. Ieder jaar stroomt er natuurlijk ook wat jeugd door, maar bij zo’n kleine club als dat Benschop is, is het moeilijk om selecteren. ’’Grote clubs hebben meerdere jeugdteams, maar wij hebben maar een O-19 team, waar dus maar een paar goede spelers tussen zitten’’, aldus Joop. Hij hoopt en verwacht dat het eerste elftal nog wel wat punten gaat pakken en zich wel handhaaft in de competitie.