CvdW: v.v. SEOLTO – Nick van de Bosch

0
99

Nick van der Bosch is 31 jaar oud en is woonachtig is Zevenbergen, de plek waar v.v. SEOLTO ook te vinden is. Hij was 17 toen hij voor het eerst betrokken raakte bij de club, en is sindsdien onafgebroken lid. ‘’Bij ons staat plezier boven alles, prestaties zijn ook belangrijk maar plezier blijft het belangrijkst, we zijn een echte familieclub’’, aldus Nick.

Hij kwam als eerstejaars A-junior bij de club, en heeft daarna de stap naar het eerste elftal gemaakt. Een paar jaar later is hij er een tijdje tussenuit geweest vanwege verhuizing naar Hoofdorp. Zelf voetbalt hij nu niet meer, vanwege een blessure aan zijn enkel.

Als toernooi coördinator en junioren coördinator van de O16 en O19 is hij veel op de club te vinden. Bij het organiseren van de thuistoernooien krijgt hij gelukkig bijval van een groep enthousiaste vrijwilligers, en ook jongens van het eerste en tweede elftal die altijd klaarstaan. Voor elke categorie, van de jeugd tot de senioren, is er aan het eind van het seizoen een toernooi. Als jeugd coördinator zorgt hij ervoor dat alles loopt zoals het moet lopen bij de jeugd.

Eigenlijk worden alles klusjes die binnen de club gedaan moeten worden samen opgelost. ‘’Het maakt niet uit of het de voorzitter is of een ouder van een lid, we doen het gewoon samen’’, zegt hij. Ze zijn met een groep van 40 mensen die er altijd weer staan, van kledingcommissie tot de barcommissie, ze zijn allemaal even hard nodig. Hij doet het eigenlijk maar voor een doel, en dat is de kinderen en volwassenen, een plezierige dag hebben. Ze moeten volgens hem gewoon lekker kunnen voetballen en bezig kunnen zijn.

Volgens Nick maakt de kleinte van de club, de club ook zo mooi: ‘’Het is gewoon een warme club, ik hoor weinig mensen negatief praten over SEOLTO en dat zegt wel iets. We zijn een kleine vereniging, en we moeten ook niet te groot worden. Dan raak je dat familiegevoel kwijt, de binding wordt dan minder.

Vorige week heeft de club ook het internationale toernooi voor de jeugd op de club gehad. Hij mocht zelf het kwalificatietoernooi daarvoor organiseren, en dat vindt hij de leuke dingen van het vrijwilligerswerk. ‘’Het toernooi was schitterend, dat hebben ze goed neergezet. Als je Ajax en Manchester City op je veld hebt staan, dan is dat alleen maar mooi’’, zegt Nick. Hij vindt het geweldig om te zien hoeveel vrijwilligers er weer stonden voor zo’n kleine club, iedereen droeg zijn steentje bij en dat vindt hij gewoon fantastisch.

Het mooiste moment wat hij beleefd heeft met de club is het kampioenschap van twee jaar terug. Hij was dat jaar vlagger bij het eerste elftal, en maakte alles dus mee. Het kampioenschap was ook speciaal vanwege het feit dat de erevoorzitter voor de kampioenswedstrijd overleed. De wedstrijd werd toen verplaatst naar vrijdag, en kreeg toen een hele andere entourage.

Voor aankomend seizoen hoopt hij dat de club het linker rijtje kan behalen. Vorig jaar is de ploeg tiende geworden, dus een paar plekken omhoog zou hij mooi meegenomen vinden. ‘’Als alles meezit, misschien een periodetitel, maar dat kan je niet verwachten’’, zegt hij. Hij in ieder geval kijkt uit naar weer een mooi seizoen.