CvdW: v.v. SEOLTO – Marc van Tilbogh

0
136

Marc van Tilbogh is 41 jaar oud, en is nu al zo’n veertien jaar betrokken bij v.v. SEOLTO. Hij hoorde toen der tijd dat er een vacature openstond als leider van de A-junioren. Hij heeft dit toen opgepakt samen met Johan Korteweg, die al trainer was en zodoende is hij erin ingerold en heeft hij steeds meer taken opgepakt binnen de club.

Tegenwoordig is regelt hij alles voor de facilitaire zaken van de club.’’ Ik doe de onderhoudswerkzaamheden, en zorg ervoor dat er genoeg ballen, netten etc. zijn’’, zegt hij. De club heeft ook een dagploeg, die werkzaamheden bij de club verricht, en die stuurt Marc aan. Hij steekt veel tijd in de club en heeft dagelijks contact met de club. ‘’Ik zal niet zeggen dat ik elke dag op de club te vinden ben, maar heb elke dag wel contact met de club’’, aldus Marc.

Op zaterdagmorgen is hij op de club om alle zaken voor de jeugd te regelen. Dan regelt hij dat alle kleedkamers schoon zijn, en zorgt hij ervoor dat alles voor de jeugd klaarstaat.

Volgens hem maakt de samenhorigheid en gezelligheid de club zo mooi. Hij vindt het mooi om te zien dat er voor zo’n kleine club best veel vrijwilligers klaar staan. ‘’Als je een vereniging hebt vind ik dat je er samen zoveel mogelijk uit moet halen en hoe meer vrijwilligers je daarvoor hebt hebben, hoe minder druk je het ook hebt’’, zegt hij. Daarom is hij ook zo blij met de vrijwilligers.

Hij verwacht ook nog niet om te stoppen met de huidige werkzaamheden. ‘’Ik vind het nog altijd leuk om te doen, en zolang ik het leuk blijf vinden, ga ik door’’ zegt hij. Er zijn natuurlijk ook wat minder leuke dingen aan al het werk, zoals hij bijvoorbeeld vorige week heeft meegemaakt. Toen moest hij in de avond terug naar de club omdat de kleedkamers niet goed waren afgesloten. ‘’Dat zijn dingen die wat minder leuk zijn, maar het hoort er nou eenmaal bij’’, zegt Marc.

Momenteel is de club groeiende met betrekking op de jeugd, en dat willen ze doorzetten. ‘’Er komt steeds meer jeugd naar SEOLTO toe,  als we deze lijn doortrekken hopen we over een paar jaar een stabiele jeugd te hebben’’, zegt hij. De huidige doorstroom is namelijk niet geweldig, want de club sprint van een JO19 naar JO16. De club moet de huidige pupillen koesteren, zodat die over vijf jaar voor een goede aansluiting kunnen zorgen.

Het nieuwe seizoen begint weer aankomend weekend, en dus mag het eerste elftal ook weer aantreden. Marc hoopt en verwacht dat ze net als vorig seizoen wel weer mee draaien in de middenmoot. ‘’Met een paar nieuwe spelers en een goede trainer moet een plaats tussen plek zeven en tien wel haalbaar zijn’’, zegt hij. De club heeft de faciliteiten ervoor en hij kijkt dan ook weer uit naar het nieuwe voetbalseizoen.