CvdW: v.v. Montfoort – Ruud van der Linden

0
156

Ruud van der Linden is al van kleins af aan betrokken bij v.v. Montfoort en heeft jarenlang gevoetbald bij de club. Tegenwoordig speelt Ruud zelf geen voetbal meer en is hij op andere manieren betrokken bij v.v. Montfoort. Zo is hij nu onder andere de trainer van de mini’s.

CvdW: v.v. Montfoort - Ruud van der Linden
Ruud van der Linden is 38 jaar oud en komt al zijn hele leven bij v.v. Montfoort. Zelf heeft hij, tot een paar jaar geleden, zelf ook gevoetbald bij de club. ‘’Ik ben gestopt, omdat het team een beetje uit elkaar viel. Iedereen werd wat ouder, blessures, kreeg kinderen. Gelukkig zien we elkaar nog wel wekelijks in de kantine’’ Gaf Van der Linden aan. Tegenwoordig is Van der Linden nog betrokken bij de club. Onder andere als trainer van de mini’s en als organisator van het hemelvaartstoernooi.

 

De mini’s
V.v. Montfoort had voor dit seizoen nog geen mini’s. Van der Linden heeft toen besloten om dit op te gaan zetten en te begeleiden. Hij wilde dit graag doen voor de club, voor zijn zoon en voor de vriendjes van zijn zoon. Voor de club wilde hij dit doen, omdat er nog geen mini’s waren en dit goed is voor de aanwas binnen de club. Daarnaast wilde hij het ook doen voor zijn zoon Bink, die net 4 jaar oud was geworden en ook graag wilde gaan voetballen samen met zijn vriendjes.

Het begon allemaal toen Ruud van der Linden vorig seizoen een aantal proeftrainingen heeft gehouden en sindsdien is het eigenlijk een soort olievlek geworden. Zo had v.v. Montfoort vorig jaar nog geen mini’s en nu staat de teller al op 26 mini’s die lid zijn geworden. Van der Linden gaf aan dat hij verwacht dat de club binnenkort al 30 leden heeft voor de mini’s. ‘’Pas geleden hebben nog drie kinderen aangegeven dat zij mee willen gaan trainen en het zal natuurlijk heel mooi zijn als die ook lid worden. Wij hebben nog voldoende ruimte voor nog meer aanmeldingen’’

Afgelopen weekend hebben de mini’s hun allereerste wedstrijdjes gespeeld en komend weekend wacht alweer de 2e ronde met verschillende wedstrijdjes. ‘’Samen met andere clubs uit de regio hebben we een competitie opgezet voor de mini’s genaamd Champions League. Er doen in totaal twaalf teams mee aan deze competitie en iedere week worden de wedstrijden bij een andere club gehouden. De clubs die, naast v.v. Montfoort, meedoen aan deze competitie zijn SC Woerden, SV Lopik, V.V. Cabauw & VV Schoonhoven.”

”Komende zaterdag (17 maart) is het de beurt aan onze club om dit te organiseren. Wij doen namens Montfoort mee met 4 teams.” De vier teams worden begeleid en getraind door Ruud van der Linden, Henk Schieveen, Niels van Mansom & Peter Plomp.

Hemelvaarttoernooi
Dit jaar wordt het Hemelvaarttoernooi al voor de tiende keer georganiseerd. Aan dit toernooi doen jaarlijks tien seniorenteams mee en is het altijd een drukke dag voor de club. De dag wordt altijd afgesloten met een feestmiddag en livemuziek. Speciaal voor de 10e editie van het toernooi wil Van der Linden dit jaar, naast het vaste toernooi voor senioren, een extra toernooi voor de mini’s organiseren. De organisatie hiervoor is al in volle gang.

Verwachting aankomend weekend
Aankomende zaterdag speelt het eerste elftal van Montfoort tegen SVL 1. Ruud van der Linden verwacht dat zijn club deze wedstrijd zal winnen. ‘’Ik verwacht een mooie overwinning, omdat wij thuis spelen en omdat wij beter zijn. Dit is ook te zien in de stand op de ranglijst. Daarnaast heeft het eerste elftal afgelopen zaterdag niet gewonnen en hebben zij dus wat recht te zetten.’’ Van der Linden voorspelt dat v.v. Montfoort met 3-1 zal winnen van SVL.

CvdW: v.v. Montfoort - Ruud van der Linden