CvdW: v.v. DIOZ – Aaron van Overveld

0
126

Aaron van Overveld is 25 jaar oud, en speelt al heel vanaf de jeugd bij v.v. DIOZ. De in geboren en getogen Zeggenaar speelt al sinds zijn negentiende vast in het eerste elftal van de club, waar hij nu al drie jaar aanvoerder van is.

In zijn jeugd heeft hij altijd in de eerste elftalen gezeten en toen hij eenmaal de overstap naar de senioren moest maken, begon hij bij het tweede elftal. Daarvoor mocht hij af en toe al weleens meedoen met het eerste elftal. Hij heeft ongeveer een jaar tussen het tweede en het eerste gedobberd, en zat na dat jaar vast bij de selectie van het eerste.

De verdedigende middenvelder is nooit concreet gevraagd om bij een andere club te voetballen, maar als hij het zou willen had het waarschijnlijk wel gekund. ‘’Het is niks voor mij, ik heb het hier naar mijn zin en ik heb hier al mijn vrienden’’, verteld hij. Voor hem staat het plezier voorop.

Wat de club zo mooi maakt volgens Aaron is het feit dat de club in een klein dorp ligt. ’’Iedereen kent elkaar hier en na de wedstrijd in de kantine vindt iedereen, zelfs de tegenstander, het hartstikke gezellig hier’’, zegt hij. Hij is ook realistisch wat betreft de prestaties van de club. ‘’Zegge is een klein dorpje, en als wij geluk hebben halen we een keer een periodetitel, en als we pech hebben moeten we vechten voor degradatie’’, aldus Aaron. Het is dus volgens hem wel het hoogst haalbare voor de club.

Het is ook moeilijk voor de club om echt te groeien. Door het kleine aantal jeugdteams wat de club heeft , is er amper doorstroom naar het eerste elftal. ‘’We hebben nu wel redelijk veel pupillen teams, maar hebben maar een juniorenteam, de J015’’, zegt hij. Het duurt dus nog wel even voordat die met het eerste elftal mee kunnen. Het voordeel van het eerste elftal is wel dat ze nog een jong team hebben staan, die nog even door kunnen.

Hij heeft zijn mooiste moment bij de club twee jaar geleden beleefd. Ze speelden toen twee keer de derby tegen v.v. DEVO, en wonnen ook twee keer. Thuis wonnen ze toen de wedstrijd met 8-2, en uit stonden ze met 1-0 achter, en wonnen vervolgens nog met 1-2. ‘’Het is altijd leuk om dit soort wedstrijden te winnen, ook omdat er veel publiek staat en de wedstrijden meer leven dan andere wedstrijden.

Met twee nieuwe veldspelers van andere clubs en twee nieuwe keepers, verwacht hij voor aankomend seizoen dat de ze weer in de middenmoot gaan eindigen. ‘’Natuurlijk hoop ik op een plek bij de bovenste plekken, maar als ik eerlijk moet zijn verwacht ik dat het een plek in de middenmoot wordt’’, aldus Aaron. Hij kijkt in ieder geval uit naar de seizoenstart van volgende week.