CvdW: SC Emma – Leo Teunissen

Leo Teunissen (54) is al een geruime tijd betrokken bij SC Emma, namelijk al 35 jaar! Op het moment is Leo, naast zelfstandig ondernemer, ook de voorzitter van Sc Emma. In het interview vertelde Leo onder meer over hoe hij bij Emma terecht is gekomen, het voorzitterschap, zijn visie voor de club, wat de club zo mooi maakt en werpt er een voorspelling gedaan voor de wedstrijd tegen Dussense Boys aankomend weekend.

Overstap naar SC Emma
Leo Teunissen kwam ongeveer 35 jaar geleden, toen hij 19 jaar oud was, naar SC Emma. Hij voetbalde, voor zijn overstap naar Emma, bij de overburen DFC. Echter had hij het daar niet meer naar zijn zin en aangezien er enkele jeugdvrienden al bij Emma speelden, was de keuze voor hem een stuk makkelijker. Na nog jaren gevoetbald te hebben bij Emma en leider geweest te zijn bij het 4e, is hij momenteel alleen nog actief als voorzitter en in enkele gevallen ook nog als scheidsrechter.

De laatste jaren voordat Leo Teunissen voorzitter werd, viel hem iets op betreft het bestuur. Teunissen: ‘’De laatste 6 á 7 jaar hebben wij meer voorzitters als leden gehad. Op een gegeven moment had ik besloten dat het maar eens tijd ging worden dat ik de kar ging trekken. Dus zo’n drie jaar geleden zijn we tot de conclusie gekomen dat het het beste was als ik voorzitter zou worden.’’

Visie voor SC Emma
Over de visie die hij heeft met SC Emma, had Teunissen het volgende te zeggen: ‘’Ik hoop de magische grens van 500 leden te slechten binnen 2 jaar. Na de leegloop die vorig jaar heeft plaatsgevonden, (+/- 90 leden die de club hebben verlaten, waarvan het grootste gedeelte junioren en pupillen waren), willen wij (het hoofdbestuur en de jeugdcommissie) de junioren en pupillen weer oppakken. ‘’Wij wisten dat we de eerste twee jaar, na de leegloop, voornamelijk achter de feiten aan zouden moeten lopen. Wij hopen dat wij het volgend jaar allemaal weer een beetje op de rit kunnen krijgen. Daarnaast proberen wij ook weer een voltallige jeugdcommissie op de been te krijgen, momenteel bestaat de jeugdcommissie namelijk uit te weinig mensen.’’

Wij hebben samen met de trainer van het eerste (Roy de Bruin) gesproken en hij heeft aangegeven dat hij zich komend seizoen meer gaat bemoeien met de jeugdafdeling. Hij wilt namelijk het basisniveau van de spelers omhoog brengen, zodat zij makkelijker kunnen aansluiten bij de selectie. De afgelopen jaren bestaat de selectie (1e & 2e elftal)  al grotendeels uit jongens die uit de eigen jeugd komen.

Daarnaast heeft Leo Teunissen ook een ander aspect aangegeven, wat volgens hem van groot belang is voor het aanvullen van de jeugdelftallen. ‘’Als je kijkt naar Oranje Wit, barst die club uit zijn voegen. Ons probleem is dat wij, als club, vanuit Stadspolders en Oudelandsehoek moeilijker te bereiken zijn dan GSC-ODS en Oranje Wit. Ik ben met de gemeente bezig om de ingang van de sporthal (v.d. Atletiekvereniging) fatsoenlijker te maken. Daarnaast is het een grote drempel om voor mensen de weg over te steken (met name voor ouders met kleine(re) kinderen).

De club
Wat Sc Emma zo mooi maakt als club, in de ogen van Leo Teunissen, is dat het onder de leden altijd zeer gezellig is. Hij heeft als voorzitter de laatste drie jaar de sfeer binnen de club enorm zien verbeteren. Zo is het altijd gezellig op de club en is er ook een verbetering te zien op de feestavonden die club organiseert.

Teunissen: ‘’Vroeger stonden er 17 rollators boven op een feestavond en tegenwoordig zien wij dat er ook heel veel jongeren op afkomen. Als je kijkt naar de leeftijd van de mensen op een feestavond, dan zie je dat dit uiteenloopt van 18 jaar tot een jaar of 80. Daarnaast is het ook mooi om te zien dat er veel mensen zijn die hun handen uit de mouwen steken om de club te helpen. Als ik kijk naar andere verenigingen, dan hebben wij (relatief gezien) nog een groot aantal vrijwilligers.’’

Verwachting voor aankomend weekend
Als het doorgaat, dan hoop ik op een gelijkspel. Uiteraard hoop ik dat wij winnen, maar de afgelopen tijd hebben wij weinig kunnen trainen. Dit komt door het trainingsveld, wat in de winter vaak niet bespeelbaar is en er zodoende vaak 20 trainingen per jaar in de winter moeten worden afgelast. Hoewel wij dit hebben kunnen opvangen door enkele malen bij onze collega verenigingen (die beschikken over een kunstgrasveld) te trainen, zullen de jongens toch een lichte conditionele achterstand hebben opgelopen op de concurrentie.

‘’Ik voorspel een gelijkspel met als eindstand 2-2, gezien onze aanvallende en verdedigende kwaliteiten. Nogmaals, ik hoop uiteraard dat we winnen, maar laat ik toch maar voorzichtig zijn in mijn voorspelling.’’

CvdW: SC Emma - Leo Teunissen

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.