CvdW RSC Alliance – In gesprek met Hugo Bruntink

0
203

We sluiten de week af met fanatiekeling Hugo Bruntink. Zelf schittert hij het liefst iedere zaterdagmorgen met zijn sterrenensemble zaterdag 3 op de velden van RSC Alliance. Daarnaast zet hij zich als trainer ook enorm in voor de jeugd van de roodzwarten.

HappyPoint_desinfectie
Hugo Bruntink koos ruim zes jaar geleden voor een overstap naar RSC Alliance. “Ik voetbalde jarenlang in een vriendteam bij BSC Roosendaal, maar dat viel op een gegeven moment uit elkaar, waardoor ik voor een andere club koos.” En die transfer bevalt Hugo zeker wel. “Ik voel me nu echt verbonden met de club. Het is een hele leuke vereniging.” Want ook zijn twee zoons gingen voetballen aan de Zundertseweg in Roosendaal. “Toen ben ik ook gestart als trainer. Hier had ik al wat affiniteit mee, dankzij mijn werk als LO-docent.”

Iedere woensdag en zaterdag trainen de jongens onder-7 onder leiding van Hugo en Erol. “We mochten gelukkig bijna altijd doortrainen, maar de wedstrijdjes zijn natuurlijk het leukste.” Beide zoons Jari en Jesse maken ook deel uit van het team en leren veel van hun vader, die zelf ook het spelen van wedstrijden mist, “en de derde helft natuurlijk.”

Ook Hugo ziet de mooie ontwikkeling bij de Roosendalers. “In een rap tempo zijn we echt aan het verbeteren. We zijn maatschappelijk betrokken, we hebben meer jeugd en de club wordt gewoon steeds professioneler.” Na al die jaren voelt Hugo  zich dan ook meer verbonden met RSC Alliance. “In eerste instantie ben je als speler betrokken bij de vereniging, maar dan merk je al snel dat RSC Alliance een leuke en warme vereniging is.” Ook als trainer deelt hij deze mening. “Er zijn heel veel mensen die de club een warm hart toedragen en dat is mooi om te zien. Dan raak je ook sneller betrokken bij RSC Alliance.”

Als speler en trainer zit Hugo zeker wel op zijn plek op Sportpark Kortendijk. “Ik voetbal voor mijn plezier en ik hoop dat we met het team nog vele mooie momenten mogen meemaken.” Als trainer is de fanatiekeling zeker ambitieus, maar kijkt hij wel met een nuchtere blik naar de toekomst. “Ik hoop gewoon dat er zo snel mogelijk wedstrijdjes gespeeld mogen worden, dat de jongens zich kunnen ontwikkelen en met veel plezier kunnen voetballen.”

Meer artikelen lezen over RSC Alliance? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over RSC Alliance.