CvdW RKDVC – In gesprek met Peter van de Wiel

Wie RKDVC zegt, zal waarschijnlijk ook binnen drie zinnen Peter van de Wiel zeggen. Als terreinbeheerder, held van de klusgroep en bindende factor tussen vele verschillende functies is hij vaak te vinden op het sportpark aan de Sportlaan. “Ik probeer het woord vereniging eer aan te geven, ik verenig graag.” Zelf blijft hij graag bescheiden, maar ook wij van het VoetbalJournaal vinden dat Peter zeker in zonnetje gezet mag worden!

HappyPoint_desinfectie
Zelf voetbalde Van de Wiel gek genoeg nooit. Wel had hij zeker affiniteit met verenigingen en teamsporten, want Peter speelde jarenlang op redelijk hoog niveau handbal. “Als je zoon dan gaat voetballen, dan kom je vanzelf in dat wereldje terecht,” geeft hij lachend aan. Al jaren was Peter een  fanatieke supporter van zoon Thijs en zodoende werd hij ook leider van het toenmalige C-jeugdelftal. Naast zijn werkzaamheden als leider, nam hij ook de functie als secretaris voor jeugdzaken op zich.

“Op een gegeven moment mocht ik stoppen van mijn baas en ging ik nog meer dingen bij de club doen.” Want toen Peter zo’n vijf jaar geleden met pensioen ging, werd hij lid van vele verschillende commissies bij de blauwhemden. “Ik maak deel uit van de sponsorcommissie, de jeugdzaken, het ICT beheer, maar ook de klusgroep,” somt hij op. Toch is de fanatiekeling op dit moment vooral druk bezig met het terreinbeheer en het maken van de vele trainingsschema’s. “Dankzij de corona ben ik momenteel alweer bezig aan mijn elfde verandering aan de vele schema’s.”

Als terreinbeheerder zorgt Peter samen met de klusgroep ervoor dat het sportpark er altijd mooi bijligt en dat alle leden en tegenstanders goed worden ontvangen. “Normaal staat er na iedere training thee klaar voor alle spelers in de kleedlokalen.” Alle leden van RKDVC zijn enorm blij met een clubman als Peter en daar is hij zelf toch ook wel een klein beetje trots op. Ook wij van het VoetbalJournaal geven hem zeker een groot gelijk! “Je hoort wel eens van tegenstanders complimenten over het terrein en de gemoedelijkheid bij onze club.”

Peter zit alles behalve stil, maar doet zijn werkzaamheden bij RKDVC met enorm veel plezier. “Ik doe veel voor de jeugd en als kinderen in Drunen je altijd even groeten of wat leuks zeggen tegen je, dat is natuurlijk harstikke mooi, daar doe je het voor.” Peter voelt zich enorm thuis bij RKDVC en hij zal ook de komende jaren nog vaak te vinden zijn op het sportpark. “De leden, ouders en vrijwilligers maken deze club zo mooi. Hopelijk mogen we binnenkort weer iedereen op ons sportpark ontvangen.”

Ander artikelen lezen van Club van de Week RKDVC? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

De Bakker droomt nog altijd van dat hoogtepunt bij WFB

Over het hele seizoen bezien, had er voor WFB misschien best een beetje meer ingezeten. Maar doordat er in...

De 20-jarige Jop van Hofwegen van JEKA 14 heeft het plezier weer helemaal terug

Jop van RKVV JEKA 14 is op zijn zevende begonnen met voetbalen bij VV Baronie. Hij studeert Tourism Management...

Bjorn van Ginneken hoopt na Spartaan’20 op terugkeer bij een BVO

De 23-jarige Bjorn van Ginneken is op zijn zestiende gestopt met voetballen om zich te verdiepen in het trainersvak....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.