CvdW: Oranje Wit – Introductie

0
145

Deze editie is Oranje Wit de club van de week. Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Dordrecht. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij Oranje Wit betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

Oranje Wit is een op 2 mei 1925 opgerichte sportvereniging uit Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland. De club telt afdelingen voor biljart, tennis en voetbal. De thuiswedstrijden worden op het “Sportcomplex Stadpolders” gespeeld. De voetbalvereniging van Oranje Wit speelt in district Zuid 1 en/of West II van de KNVB, het eerste elftal speelt in de 1e klasse C en ressorteert onder KNVB Zuid.

De kwantiteit (het ledental) en kwaliteit (de accommodatie en het prestatieniveau) is ongeëvenaard op het eiland van Dordrecht. De kwantiteit betreft in totaal 1.250 voetballeden, 325 tennisleden en 45 biljartleden.De kwaliteit van de vereniging is gebaseerd op de gezamenlijke vrijwillige inspanning van de leden op veel verschillende gebieden. De hechte en vooral vriendschappelijke organisatie van vrijwilligers heeft het mogelijk gemaakt dat we beschikken over een uitermate aantrekkelijke en functionele accommodatie. De extra inzet op sportief gebied heeft ertoe geleid dat de voetbalteams op aansprekend niveau presteren en dat spelers het een eer vinden om voor Oranje Wit te mogen spelen. De vele sponsoren, in allerlei vormen, maken het mogelijk om het optreden van de vereniging ook op dit hoge kwaliteitsniveau te continueren. De vereniging streeft naar een gemoedelijke sfeer waar de hele familie zich thuis voelt.

De teams van Oranje Wit, prestatief en niet-prestatief, spelen op hoog niveau. Het eerste seniorenteam speelt in de 1e klasse, de top van de junioren – pupillen speelt op divisieniveau en de top van de E en F pupillen speelt op het hoogste niveau in de regio. Het huidige niveau van Oranje Wit is enerzijds een gevolg van de talentvolle spelers uit eigen kweek, maar is anderzijds een uitvloeisel van de sterke organisatie en de professionele trainingsaanpak.

Organisatie
De laatste jaren heeft de vereniging veel tijd en aandacht geschonken aan haar organisatie:
– het Algemeen Bestuur is verantwoordelijk voor het strategisch niveau
– het Voetbal Bestuur en de Commissies e.d. zijn verantwoordelijk voor het tactisch niveau
– de leden, rustende leden en ouders dragen zorg voor de uitvoering

Dit resulteert in een goede samenwerking en grote saamhorigheid binnen de vereniging.