CvdW: FC Drunen – Introductie

0
70

Deze editie is FC Drunen de Club van de Week. Deze week zullen er interviews worden afgenomen met diverse betrokkenen van de club uit Drunen. FC Drunen is officieel opgericht op 5 januari 1969 door initiatiefnemers Frans Heijmans en Cor Heeffer die een meer officiële status wilden geven aan het oorspronkelijke Checobar café team. 

Na enkele jaren gespeeld te hebben op een locatie in Vlijmen, werd er door de gemeente een sportterrein toegewezen in Drunen, namelijk aan de Beethovenlaan. Deze accommodatie was geheel in eigen beheer en toen het complex volledig af was, mocht de club deel gaan nemen aan de KNVB-competitie.

In de loop der jaren wisten diverse elftallen van FC Drunen één of zelfs meerdere kampioenschappen te behalen. In 1985 besloot de Gemeente Drunen om woningen te gaan bouwen op de locatie van het sportpark en kreeg de club een nieuwe accommodatie aangeboden aan de Torenstraat in Drunen. De nieuwe accommodatie werd was in eigen beheer, maar werd deels gefaciliteerd door de Gemeente.

Inmiddels heeft FC Drunen een ledenbestand van ruim 300 leden en beschikt de club over zowel mannen- als damesseniorenelftallen en een complete jeugdafdeling. Daarnaast biedt FC Drunen kinderen van 4 t/m 6 jaar oud de mogelijkheid om als ‘superpuppie’ alvast bekend te raken met de basisbeginselen van het voetbal. Voor de oud-leden heeft de club de afdeling genaamd ‘Ouwe Mennekes’ opgezet. Deze oud-leden ontmoeten elkaar enkele keren per jaar d.m.v. leuke uitjes.

Afgelopen seizoen
Het seizoen begon voor FC Drunen op 24 september met een thuiswedstrijd tegen DVVC. Drunen wist helaas de punten niet te behouden in eigen huis, want DVVC was met 1-3 te sterk voor de thuisploeg. Een week later werd het uitduel tegen TPO ook verloren en wederom met 3-1.

Na een week geen competitieprogramma, wist FC Drunen op 15 oktober voor het eerst resultaat te boeken. Het uitduel bij en tegen Gloria UC eindigde namelijk doelpuntloos en zodoende wist FC Drunen een punt te bemachtigen. Een week na het gelijkspel tegen Gloria UC, wist FC Drunen voor het eerst dit seizoen een wedstrijd te winnen. Drunen was uit tegen SVG Tilburg de ploeg die aan het langste eind trok en de eindstand wist te bepalen op 2-3.

De maand November was geen gunstige maand voor FC Drunen, aangezien alle drie wedstrijden werden verloren. Zo werd er verloren van LSV uit (2-1), Berkdijk thuis (0-2) en v.v. Irene uit (7-2). Het was duidelijk dat de club uit Drunen dit in december recht moest gaan zetten en dit gebeurde ook. Zo won FC Drunen het thuisduel tegen Broekhoven met 9-3 en wist Drunen gelijk te spelen tegen OVV’67 (0-0).

Voor FC Drunen was het zaak om deze vorm na de winterstop voort te zetten. Het eerste duel na de winterstop was een uitwedstrijd tegen De Bocht’80 op 28 januari. Deze wedstrijd bleef onbeslist bij een eindstand van 2-2. Op 18 februari werd er wederom verloren. Dit keer was WSJ in de uitwedstrijd met 4-1 te sterk.

In maart wist Drunen uit drie wedstrijden twee punten te behalen door tweemaal gelijk te spelen. Er werd gelijkgespeeld tegen LSV thuis en SVG Tilburg thuis. Beide wedstrijden eindigde in 1-1. Daarnaast werd de uitwedstrijd tegen Oisterwijk met 5-3 verloren. In de maand april wist FC Drunen uit vijf wedstrijden zeven punten te behalen. Er werd namelijk twee keer gewonnen, zowel van De Bocht’80 thuis (8-0) als van Gloria UC thuis (2-1). Daarnaast werd er nog één keer gelijkgespeeld tegen Broekhoven uit (4-4) en werd er tweemaal verloren, namelijk Berkdijk uit (3-0) en TPO thuis (2-4).

In de maand mei wist FC Drunen wederom zeven punten te behalen, dit keer uit vier wedstrijden. Zo werd er verloren van DVVC uit met 3-1, maar werd er wel gewonnen van v.v. Irene thuis (3-1) en OVV’67 uit (1-2). Daarnaast werd er de laatste speelronde gelijkgespeeld tegen WSJ thuis (1-1).

Uiteindelijk is FC Drunen geëindigd op de zevende plaats in de ranglijst met 25 punten uit 24 wedstrijden.