CvdW: ASC Nieuwland – Introductie

0
116

Deze editie is ASC Nieuwland de Club van de Week. Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met mensen die nauw betrokken zijn bij de club uit Amersfoort. Daarnaast zal er ook een voorbeschouwing plaatsvinden met het oog op de wedstrijd van aankomend weekend tegen FC Hilversum.

ASC Nieuwland (Amersfoortse Boys SOVA Combinatie Nieuwland) is een jonge en ambitieuze amateurvoetbalvereniging in Amersfoort, die is opgericht in 1997. De club ontstaan uit een fusie van Amersfoortse Boys, opgericht op 26 juli 1916, en SOVA’54 (Spoor Ontspannings Vereniging Amersfoort), opgericht op 24 augustus 1954. De wedstrijden van ASC Nieuwland worden gespeeld op Sportpark Nieuwland.

De club heeft bijna 1000 actieve leden en meer dan 150 vrijwilligers die voornamelijk afkomstig zijn uit Nieuwland en Amersfoort. Nieuwland vervult zowel een belangrijke wijkfunctie als een maatschappelijke functie, doordat de club diverse activiteiten in en rondom de wijk ontplooit. Zo is er een samenwerking met de fysioclub MTC, de sport-BSO Partou, ROC Midden-Nederland, ROC ASA en het Johan Cruyff College.

ASC Nieuwland heeft momenteel 6 seniorenteams op zaterdag en 44 jeugdelftallen (JO19 t/m JO8). Naast de bovenstaande teams heeft de club ook een afdeling Walking Football voor 60-plussers geïntroduceerd.

Het seizoen tot nu toe
Op het moment is het eerste elftal van ASC Nieuwland actief in de Derde Klasse C zaterdag.
Het seizoen begon voor de club op 23 september met een thuiswedstrijd tegen BFC. Deze wedstrijd werd gewonnen door BFC met 0-2 en een week later werd de uitwedstrijd tegen FC Hilversum wederom verloren, dit keer met 1-0.

De maand oktober begon goed voor Nieuwland met twee overwinningen op rij. Zo werden de thuiswedstrijd tegen SV De Meer (4-0) en de uitwedstrijd tegen Cobu Boys (1-3) gewonnen. Helaas werd deze goede reeks niet voortgezet, want op 21 oktober verloor de club uit bij Waterwijk met 4-1. In de vijf wedstrijden die hierop volgden, wist ASC Nieuwland 7 punten te behalen van de mogelijke 15 punten. Zo werd er gelijk gespeeld tegen NiTA (2-2), werd er gewonnen van zowel Altius (5-6) als Wartburgia (2-1) en werd er verloren van Olympia ’25 (1-5) en van Buitenboys (2-0).

Na de winterstop begon Nieuwland sterk met een 3-1 overwinning in eigen huis tegen AH ’78. Helaas werd de uitwedstrijd tegen BFC een week later verloren wederom verloren. BFC was namelijk met 7-1 te sterk voor Nieuwland in deze ontmoeting. In de zeven wedstrijden die hierop volgden, waren de resultaten wisselvallig. Zo werd er gewonnen van Cobu Boys (2-0), De Vecht (6-0) en Wartburgia (1-2), werd er gelijk gespeeld tegen Altius (2-2) en werd er verloren van De Meer (1-0), NiTA (5-4) en Waterwijk (1-3).

Momenteel staat Nieuwland op de achtste plaats in de ranglijst met 26 punten uit 19 wedstrijden (8 gewonnen, 2 gelijk en 9 verloren).

 

CvdW: ASC Nieuwland – Introductie