Crowdfunding bij Heerjansdam voor Richard de Valk levert mooi bedrag op

0
112

Groot was de schrik eerder dit jaar binnen voetbalvereniging Heerjansdam toen het bericht doorsijpelde dat gewaardeerd lid Richard de Valk een herseninfarct had gekregen. In allerijl werd een crowdfundingsactie opgezet, die op een groot succes uitdraaide.

Richard de Valk is binnen Heerjansdam een graag geziene persoon. Als ‘hoffotograaf’, zoals zijn eretitel luidt, keeperstrainer en grensrechter van de in de eerste klasse uitkomende hoofdmacht spant hij zich belangeloos in, tot grote waardering binnen de Molenweiclub.

Des te groter was de schrik toen het manusje-van-alles, die ook een belangrijke rol speelt bij de organisatie van de jeugdkampen van Heerjansdam en regelmatig de kantine op De Molenwei opent en sluit, getroffen was door een herseninfarct en was beland in revalidatiecentrum Intermezzo in Rotterdam.

Spandoek
Onder impuls van Hans Ketting, één van de hoofdsponsors van de zaterdag-eersteklasser, werd meteen actie ondernomen. Letterlijk, want op korte termijn werd een crowdfundingsactie opgezet. Het doel van de inzameling was om met het geldbedrag hulpmiddelen te kopen die Richard goed zou kunnen benutten tijdens zijn revalidatie.

Maar dat was niet het enige. Hans Ketting slaagde er ook in om in De Kuip, tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard in de eredivisie, het spandoek met de tekst Feyenoord-Heerjansdam, dat dankzij de inspanningen van Richard altijd een plaatsje heeft in de Rotterdamse voetbaltempel, op een prominente plek te krijgen. Met behulp van het grote Feyenoord-icoon Willem van Hanegem, de commerciële afdeling van Feyenoord en de supportersvereniging van de Rotterdamse club lukte het om het imposante spandoek schuin achter één van de doelen op te hangen. ‘Achter het doel en met een doel’, zo was het motto van Heerjansdam nadat deel één van de actie was geslaagd.

De crowdfundingsactie ‘Binnen 24 uur voor Richard door het vuur’ werd ook aan die wedstrijd gekoppeld. Iedereen die wilde meedoen kon een bedrag doneren voor elke keer dat het spandoek tijdens de wedstrijd in beeld zou komen, met bedragen variërend van vijf eurocent tot vijf euro. Met uiteraard de hoop dat het spandoek zoveel mogelijk tijdens de televisieregistratie in beeld zou komen zodat het bedrag naar een mooie hoogte zou oplopen.

Hartverwarmend
En de actie sloeg aan en de reacties op de crowdfundingspagina waren hartverwarmend. Het maakte duidelijk hoe geliefd Richard is, maar ook hoe er met hem werd meegeleefd. De crowdfundingsactie leverde uiteindelijk een mooi bedrag van 7000 euro op. Een geweldige steun in de rug voor Richard bij zijn herstel. Maar ook een symbool voor de warme steun die hem vanuit Heerjansdam ten deel viel. Er werd ook een bezoek gebracht aan Ricard tijdens zijn revalidatie om hem de kaart van de donateurs met steunbetuigingen te overhandigen. En de spandoeken met de teksten ‘Feyenoord-Heerjansdam’ en ‘Beterschap Richard’? Die kregen bij terugkeer op De Molenwei een mooi plekje bij de spelersingang.

Klik hier voor meer artikelen over VV Heerjansdam.
Klik hier voor meer informatie over VV Heerjansdam.