Corona advies met Sjaak Tempelaars van Nieuw Borgvliet

0
170

Vandaag in corona advies met spreken we met Sjaak Tempelaars voorzitter van r.k.v.v. Nieuw Borgvliet. Sinds zijn 20ste is Sjaak lid van de club, hier voetbalde hij altijd in de lagere elftallen tot zijn 50ste. In deze lange tijd is Sjaak 28 jaar leider geweest van het eerste elftal, 27 jaar wedstrijdsecretaris geweest en met enige regelmaat assistent scheidsrechter bij het eerste elftal. Sinds December 2016 voorzitter van Nieuw Borgvliet.

HappyPoint_desinfectie

Het huidige seizoen begon sportief gezien goed voor Nieuw Borgvliet. “Het 1e elftal draait iets minder dan als het vorige seizoen, maar blessures en Coronaperikelen lagen hieraan ten grondslag. En met slechts vier gespeelde wedstrijden is hier ook weinig over te zeggen. Alle overige senioren teams Vrouwen en Heren (9 teams) hebben al regelmatig een wedstrijd gewonnen. Ook bij de jeugdteams loopt het sportief gezien volgens planning. De veteranen 1, zijn met een voorlopig 1e plaats gestopt.”

Het hoogtepunt van de voorzitter was in het seizoen 2007-2008. Hierin behaalde het eerste elftal het kampioenschap in de vijfde klasse. “Onder leiding van Cock de Jong behaalde Nieuw Borgvliet haar eerste kampioenschap na 30 jaar.”

Nieuw Borgvliet wordt het hardst getroffen op het sociale aspect deze tijd. “Troosteloze zaterdagen en zondagen, waarin het”uitje” om naar een wedstrijd te gaan kijken is komen te vervallen. Geen of weinig contact met spelers, leiders, bestuursleden en bestuurders zusterverenigingen. Ook het gemis aan kantine inkomsten drukt zwaar op de begroting.”

Om de club overeind te houden kan de vereniging op dit moment weinig doen. “Activiteiten om inkomsten te genereren zijn uit den boze, zodat we geheel afhankelijk zijn van de contributie en sponsorinkomsten. Ook de zorgelijke situatie waarin de gemeente Bergen op Zoom verkeerd zal een enorme impact gaan hebben op het voortbestaan van de vereniging. De vereniging Nieuw Borgvliet is op dit moment nog een gezonde vereniging, maar met eventuele grote lastenverhogingen ( huur velden, energiekosten ) kan het plots anders worden.”

De belangrijkste tip die Sjaak heeft voor leden van andere verenigingen is als volgt: “Blijf je ‘clupie’ trouw en voldoe gewoon aan je contributie verplichtingen.”

De maatregel trainen op 1,5 meter vindt de voorzitter belachelijk! “Als je kijkt naar het winkelend publiek, bezoekers Efteling waar de mensen in lange rijen voor de kassa staan of de drukte bij de doe het zelf zaken, waarom dan slechts 4 spelers op 1,5 meter van elkaar op een gigantisch voetbalveld?”

In deze tijd zijn er lovende woorden voor David Wessels van de voorzitter. David is jeugdcoördinator, jeugdtrainer en trainer van Vr 1. “Indrukwekkend hoe hij met de omstandigheden omgaat en met een tomeloze ambitie wekelijk de pupillen en vrouwen aan de gang houd. Klasse!”

De club heeft mooie plannen in de toekomst om te gaan fuseren met buurman FC Bergen vertelt Tempelaars. “Het wordt steeds lastiger om samen met buurman FC Bergen een passende planing te maken voor het gebruik van de velden op sportpark “De Markiezaten”, voor zowel de trainingen als voor de te spelen wedstrijden.

Vandaar dat beide verenigingen de intentie hebben uitgesproken om in het seizoen 2023-2024 met elkaar te gaan fuseren. Nieuw Borgvliet viert op 22 november 2022 zijn 100e verjaardag. Dit is een mooie mijlpaal om middels deze fusie een sterkere nieuwe vereniging te gaan opstarten. Ook het vissen uit elkaars vijver komt hiermee ten einde, en deze fusieclub zal dan betekenen dat zij met ruim 800 leden, tot één van de grootste verenigingen uit de regio kan worden beschouwd. Vooral de seniorentak met zeven herenteams op de zaterdag, 15 herenteams op de zondag en 1 Vrouwenteam op de zondag mag zich dan 1 van de grootste binnen West Brabant noemen. De jeugdafdelingen van Nieuw Borgvliet en FC Bergen gaan al komend seizoen verder samen werken. SJO “De Markiezaten”gaat deze vereniging heten, en zij bestaat dan uit ruim 300 jeugdleden.”

We sluiten af met de vraag of er een toekomst is waarin voetbal zal samen gaan met amateurvoetbal? “In combinatie met corona is er geen toekomst voor het amateurvoetbal. Door de vele restricties is een competitie niet te organiseren, en door de uitval van vele wedstrijden is een planning volgen onmogelijk.”

Wij willen Sjaak bedanken voor zijn antwoorden en succes wensen met Nieuw Borgvliet!

Klik hier voor meer artikelen over Nieuw Borgvliet
Klik hier voor meer informatie over Nieuw Borgvliet