Corona advies met Henk Cornelisse, voorzitter van FC Drunen

0
77

Deze keer in  “Corona advies met “ spreken we met Henk Cornelisse, voorzitter van FC Drunen. Henk moest abrupt een einde maken aan zijn eigen carrière in het profvoetbal nadat hij bij een ongeval een dubbele beenbreuk op liep. Dit nota bene één dag voor het teken van zijn profcontract. Later is Henk jeugdtrainer bij FC Drunen geworden. Vervolgens werd hij bestuurslid Sponsoring. Uiteindelijk  resulteerde dit 10 jaar geleden in het voorzitterschap van FC Drunen.

HappyPoint_desinfectie

“Naast het in goede banen leiden van onze familiaire verenging, waarbij prestatie handen hand gaat met plezier ben ik eigenaar/directeur van een facilitair/consultancy bureau. Daarnaast schrijf ik artikelen voor vakbladen en is recent mijn boek Glamour & Intriges verschenen”.

Vooral in de jeugdafdeling zit nog veel groei. Hier moeten we geleidelijk nog meer gaan groeien is onze ambitie verteld Henk.  Maar ook in maatschappelijk opzicht laat FC Drunen  zich gelden: “We willen ons hierbij blijven onderscheiden in onze betekenis voor de regionale samenleving. De club met een hart! Zo hadden we een workshop van John Blankenstein Foundation gepland.  Helaas moesten we deze verplaatsen wegens corona. Participeren we jaarlijks in het Wandelen tegen Kanker en hebben we deelgenomen aan radio 3FM Serious Request”.

In het huidige seizoen heeft de selectie van Drunen zich met een aantal getalenteerde spelers kunnen versterken. Reden genoeg om dit seizoen een periodetitel of rechtstreeks promotie af te dwingen. “We beschikken over 4 zondag senioren teams. Het derde elftal stond bij het stil leggen van de competitie zelfs stijf bovenaan. Dit seizoen zijn we met 1 team gestart in de zaterdag senioren competitie. Na de winterstop worden dit zelfs 2 teams. Bij de jeugd beschikken we over acht teams”.

Henk noemt enkele hoogtepunten bij Fc Drunen, namelijk het grandioze verloop van het 50 jarig jubileum en de gewonnen prijs van € 6.500 bij SBS TV Programma “Echt waar”, waaraan FC Drunen heeft deelgenomen. “Zeer recent zijn we door de Vriendenloterij gekozen als “Club van de week” met een forse geldprijs die ons in staat stelt een ander sociaal doel te verwezenlijken, namelijk 10 kinderen uit minder kansrijke gezinnen op te nemen in onze masterclass. Alle kosten ( schoeisel, kleding, begeleiding, contributie etc.) worden uit de geldprijs betaald”.

FC Drunen wordt het hardst getroffen op het gebied van het gemis sociale /persoonlijke contacten, dat voor veel mensen lastig is. Ook valt de kantine omzet weg wat zwaar weegt in het financiële aspect.

“Om de club overeind te houden proberen wij toch zoveel mogelijk op andere wijze te communiceren met onze leden. Met enige financiële injecties/subsidies kunnen we het hoofd vooralsnog boven water houden”.

Een mooie tip van Henk is aan alle leden van verenigingen. “Blijf de club trouw! We beseffen dat contributie betalen en nauwelijks niet kunnen sporten vervelend is, maar er komen weer betere tijden. In het algemeen: meld je aan als vrijwilliger. Zeer belangrijk voor een vereniging. Gelukkig beschikken we al over een aantal enthousiaste vrijwilligers, maar de taken verder verdelen houdt het voor iedereen leuk en langdurig haalbaar”.

Lovend is Cornelisse over de kracht van de club en dat je dingen samen doet. “Het zou niet correct zijn er één persoon uit te lichten, want ook het hoofd bieden aan de gevolgen van Covid-19 doe je vooral samen. Waarin een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en respect toont voor de richtlijnen”

Als laatste sluiten we af met de vraag: Hoe ziet u de toekomst voor u in he geval van Corona en voetbal gecombineerd? Henk vertrouw erop dat er een vaccin komt en wij als Nederland het virus zullen verslaan. “Naar verwachting kunnen we dan na de winterstop weer het spel hervatten. Waarschijnlijk betekent dit voor het amateurvoetbal slechts het spelen van een halve competitie. Maar een half ei is beter dan een lege dop!”

Wij wensen Henk en FC Drunen veel succes de rest van dit seizoen

Klik hier voor meer artikelen over FC Drunen
Klik hier voor meer informatie over FC Drunen