Concurrentie maakt iedereen beter volgens Luuk den Engelsman

0
314
GVDB4458- VJBEVNJ2023

De komst van een nieuwe trainer in de persoon van Gerrit Petersen zorgt dit seizoen bij ’s-Heer Arendskerke voor nieuwe energie. En een aantal nieuwe spelers zorgt volgens Luuk den Engelsman (22) bovendien voor toegenomen concurrentie. En dat maakt in de ogen van de centrumverdediger iedereen uiteindelijk beter. Het zorgt voor positiviteit en die is welkom na het tegenvallende vorige seizoen.

“Dat we in 2022 degradeerden was een enorme domper. We wilden heel graag direct terugkeren, maar het hele seizoen was een grote teleurstelling. Het liep niet en ook de energie was er niet bij een grote groep spelers. Veel blessures maakten het ook lastig en qua prestaties was het gewoon niet goed genoeg. We hadden als doel om een periode te pakken, maar dat liep totaal anders. Daardoor moeten we nu dus proberen om in een nóg sterker geworden competitie opnieuw voor promotie te knokken.”

Met fris elan ging Den Engelsman samen met ‘s-Heer Arendskerke aan de bak en eigenlijk vanaf de voorbereiding zit er positiviteit in de groep. “We hebben nu een heel brede selectie en soms zelfs vierentwintig man op training. Dat maakt ook dat speler die voorheen altijd basiskracht waren nu soms met het tweede elftal moeten meespelen. We zijn breed bezet, hebben gezonde concurrentie  wat voor een dorpsclub echte luxe is. De plekken zijn daardoor duur en iedereen tilt elkaar naar een hoger niveau. Dat blijkt ook wel als je naar onze resultaten kijkt en de manier waarop we nu spelen. Andere accenten en sommige spelers op andere posities. Dat heeft goed uitgepakt en zorgt op dit moment voor veel vertrouwen, ook bij mezelf. Want vorig seizoen was ik niet altijd basisspeler en moest ook vaak met het tweede mee of zat op de bank. Als dat elke week wisselt, dan gaat dat wel eens knagen. Dit seizoen sta ik vrijwel alles in de basis en dan ziet de wereld er toch helemaal anders uit moet ik toegeven.”

Den Engelsman speelde tot de JO17 zijn gehele jeugd als voetballer bij Kloetinge. Vrijwel nooit kreeg hij kans in selectieteams en daardoor verdween het plezier. “Via een jeugdvriend Sam Goedegebuure kwam ik bij Arendskerke terecht, waar mijn vader ook in het vijfde speelt. Ik begon bij de JO19 en daarna ging ik naar het tweede. Binnen een paar weken zat ik bij het eerste en ben er nooit meer weggegaan. Hier heb ik mijn voetbalplezier hervonden en ben basisspeler, dus ik zit hier perfect op mijn plek.”

Klik op vv ‘s-Heer Arendskerke voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv ‘s-Heer Arendskerke voor meer informatie over de club.