COLUMN JAN DIRK VAN DER ZEE: LAAT CORONACRISIS KEERPUNT ZIJN

0
159

Drie kilo aangekomen

Intussen holt de gezondheid in Nederland achteruit. Gemiddeld zijn we bijna drie kilogram aangekomen, meer gaan roken en als nooit tevoren kloppen we aan bij de psycholoog. Notabene een lid van het OMT, Diederik Gommers, vertelde hierover bij BNR Nieuwsradio, dat er door het kabinet verkeerde keuzes zijn gemaakt.

HappyPoint_desinfectie

Met terugwerkende kracht zegt hij: “Misschien had ik harder moeten roepen, sporten en naar buiten gaan, hadden we meer moeten stimuleren. We hadden meer aan preventie moeten doen en ik vind het jammer dat het ministerie dat niet heeft opgepakt.”

Dus ja, Tamara en Wouter. In jullie gesprekken met de fracties zal het gaan over de grote vraagstukken van deze tijd: klimaat, zorg, onderwijs, woningbouw en integratie. Terecht. Onderwerpen waar een wereld te winnen valt. Toch blijft het halfbakken werk als sport daar niet de rode draad in vormt. De verbindende factor waarmee we Nederland fit, blij en gelukkig houden.

Sportcommissaris

Deze crisis grijpen we aan om gezonder en gelukkiger te worden door veel meer te bewegen. Sport wordt topprioriteit in dit land.

Dat doen we door bewegen naar een hoger plan te brengen. Met een sportcommissaris die een nationaal meerjarenplan opstelt met een on-Nederlands groot budget, waar ieder ministerie zich kabinettenlang aan kan optrekken. Daar kunnen jullie alvast de eerste aanzet voor geven. Die eerste zin straks in het nieuwe regeerakkoord: ‘Deze crisis grijpen we aan om gezonder en gelukkiger te worden door veel meer te bewegen. Sport wordt topprioriteit in dit land’.

Ik wens jullie in de komende dagen veel geluk en wijsheid toe. Houd daarbij de lijfspreuk van jullie favoriete club in ere: geen woorden, maar daden.

Bron: KNVB