Colin van Wanrooij is de parel van WIK’57

0
297

WIK’57 uit Kerkwerve was bezig aan een moeizaam seizoen in de zaterdag vierde klasse. Eén van de lichtpuntjes was de nog maar zestienjarige Colin van Wanrooy.

Het jonge talent maakt sinds vorig jaar deel uit van het vlaggenschip. “Vorig jaar ben ik begonnen in de JO17-1, maar trainde wel al mee bij het eerste. Na een paar invalbeurten heb ik kort voor de winterstop mijn eerste basisplaats gekregen en sta sindsdien steeds in de basis.”
Volgens de linksbenige middenvelder is het moeizame seizoen te wijten aan de sterkte van de competitie. “De vierde klasse van vorig jaar was echt een sterke competitie. Het niveau dit seizoen is veel hoger en veel uitdagender. Veere en Luctor Heinkenszand staken er duidelijk bovenuit.”
Ondanks de tegenvallende prestaties gelooft Van Wanrooij in betere tijden. “We zijn een hecht team en worden ook steeds beter. Met spelers als Remco Theunisse, Arjen Berrevoets, Remon den Boer en Camiel Kleppe gaan wij zeker nog wedstrijden winnen. “

De 16-jarige middenvelder is ambitieus, maar ook realistisch. “Ik wil vaste basisspeler worden bij het eerste en proberen een periode te pakken. Ik heb het enorm naar mijn zin bij de club en heb niet direct de behoefte om hoger te spelen, maar ben nog jong. We zullen zien wat de toekomst brengt. Om stappen te maken, moet ik fysiek sterker worden. ”
In zijn nog prille loopbaan heeft Van Wanrooij een speciale band met één trainer. “Ik heb met alle trainers goed samengewerkt, maar onder Ad den Boer heb ik het langst gespeeld en heb veel van hem geleerd.”

Van Wanrooij speelt al zijn gehele voetballeven voor WIK’57 en is dan ook een echte clubman. “We zijn een kleine vereniging waar iedereen elkaar kent en voor elkaar klaar staat. Naast de gezelligheid op sportpark de Vospit organiseert de vereniging ook verschillende evenementen, zoals de sinterklaasintocht, de kerstboomverbranding en de jaarlijkse WIK avond. WIK is een bindende factor in het dorp.”