Cluzona keeper Tim Romijn leidt spelers op voor zijn eigen team

0
159

Doelman Tim Romijn (19) wacht zijn kans af om basisspeler te worden bij Cluzona 1. Ook houdt hij zich als trainer/coach van de JO19-1 bezig met het opleiden van nieuwe talenten voor de Wouwse hoofdmacht.

 

Voor het derde opeenvolgende seizoen maakt Tim Romijn onderdeel uit van de selectie van Cluzona. Een vaste basisplaats in het eerste heeft hij nog niet weten af te dwingen, maar toch maakte de clubjongen al behoorlijk wat minuten in de hoofdmacht. “Door blessures mocht ik al redelijk vaak in actie komen en in oefenduels kan ik laten zien wat ik kan”, zegt Romijn. “Maar met eerst Damian van Nijnatten en nu Nick Lodiers heb ik zware concurrentie en dus zit ik in principe elke zondag op de bank. Ik heb een dubbel gevoel over mijn positie. Ik baal dat ik langs de lijn zit, maar voel me wel prettig in het team. Keeperstrainer Karel de Wit maakt me beter en op de trainingen laat ik tweemaal in de week zien wat ik kan.”

Middenvelder en keeper
Romijn is niet alleen een talentvolle keeper, maar ook een goede voetballer. Hij begon in de F-jeugd bij Cluzona als keeper en besloot op een gegeven moment om zijn handschoenen in de kast te leggen. “Met mijn huidige teamgenoot Max Bellemans heb ik nog op het middenveld gespeeld in onze beste jeugdteams. Dat ging me goed af.” In de JO19-1 besloot Romijn de handschoen toch letterlijk en figuurlijk weer op te pakken. Hij keerde terug onder de lat. “Ik vind keepen toch leuker dan voetballen. Je hebt veel overzicht vanuit je doel en een cruciale positie in een team, dat trekt me wel.” Prompt debuteerde hij in het vlaggenschip van zijn tweede periode als keeper door personele problemen als 17-jarige in het eerste van Cluzona. “Ik werd voor de leeuwen gegooid, maar speelde prima”, zo kijkt hij terug op zijn eerste duel.

JO19-1
Voor het eerst dit seizoen is Romijn naast keeper ook trainer van Cluzona. Hij is samen met Aaron Dekkers verantwoordelijk voor de JO19-1 van de club en maakt op dinsdag en donderdag lange avonden op het complex met de voor hem toepasselijke naam: sportpark De Doelen. Ook op zaterdag is hij nauw betrokken bij het talententeam. “We hebben een leuke groep met veel potentie. Ik vind het leuk om met de jongens de hele week toe te leven naar de wedstrijd op zaterdag en het is gaaf om te zien dat spelers beter worden. ‘Mijn speler’ Lukas Dingemans is in de winterstop doorgeschoven naar het eerste en ook andere jongens mogen regelmatig meedoen.”

Romijn noemt zichzelf een meevoetballende keeper, die sterk is in één-op-éénsituaties. De verwerking van hoge ballen noemt hij een verbeterpunt waar hij aan sleutelt op de training. De clubjongen wil dolgraag eerste keeper van Cluzona worden, al beseft hij dat dit een doelstelling is die hij misschien pas op de lange termijn kan waarmaken. “Ik weet hoe het is om eerste keeper te zijn in de jeugd ik wil graag weer in die positie komen in het eerste. Misschien moet dat via een omweg, maar het blijft mijn streven. Ik hou van Cluzona.”

Meer informatie over Cluzona? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van roosendaal.