Club van de week: VV Spirit met Henk Lammertse

0
284

Henk Lammertse is sinds 2011 de voorzitter van VV Spirit. Zelf is Lammertse al sinds zijn 8lid van de geel witte uit Oudekerk aan den IJssel.

De voorzitter behaalde vroeger zelf de O19-1 van Spirit. “Vroeger speelde ik op het middenveld, als rechtshalf. Ik was geen groot talent, want we hadden in die tijd maar twee O19 teams. Daarna ben ik gestopt met voetballen om tien jaar later weer te gaan voetballen met mijn vrienden voor de gezelligheid.”

Lammertse was altijd betrokken lid en probeerde naar iedere vergadering of overleg te gaan. “Naast het bijwonen van vergadering, kreeg ik op een gegeven moment kinderen en toen werd ik ook jeugdleider. En van het één komt het ander, want zo rolde ik ook in de kascommissie en de sponsorcommissie. Bij het laatste heb ik bepaalde dingen anders aangepakt en toen ging het met behulp van andere mensen behoorlijk succesvol. Tot de dag van vandaag vind ik het fantastisch leuk om te doen.”

Op 14 februari 2011 werd Lammertse officieel benoemd tot voorzitter. “Er was al eerder een balletje opgegooid door mensen van buitenaf met de vraag of ik het niet zag zitten om voorzitter te worden. Deze mensen zaten niet in het bestuur dus toen werd het iemand anders. Na een paar jaar trad hij af, waardoor ik uiteindelijk toch werd gevraagd door het bestuur om voorzitter te worden en zo ben ik in deze functie terechtgekomen.”

Spirit heeft meer dan 1000 leden en het groeit nog steeds, daar ligt ook de kracht van de club volgens Lammertse. “Gezien deze groei blijken we dus een zeer aantrekkelijke club. Dat ligt denk ik aan het feit dat we een nette, gezonde club willen zijn en veel aandacht hebben voor de jeugd. Voetballend gezien, maar we proberen de kinderen ook bepaalde normen en waarden mee te geven. Onze kernwaarden staan heel duidelijk op papier en daar proberen we ons aan alle macht aan te houden. Tuurlijk komt het weleens voor dat er iets gebeurt wat niet door de beugel kan, maar dan zorgen we dat we dit meteen actief en serieus aanpakken en proberen dit te voorkomen in de toekomst.”

Bij VV Spirit lopen veel fantastische mensen rond die de club een warm hart toedragen, zoals trainers, leiders, vrijwilligers. “We proberen al deze geweldige mensen in te zetten, zodat ze optimaal gebruik kunnen maken van hun talenten. Dick van Duijvendijk is daar een goed voorbeeld van, maar zo lopen er nog veel meer rond op de club.”

Lammerste hoopt dat het eerste elftal van VV Spirit over een paar jaar in de eerste klasse bivakkeert.
“We hebben veel talenten rondlopen in de jeugd, waardoor het zeker geen rare doelstelling is. Echter worden deze talenten vaak weggevist door clubs die het eerste elftal wel betalen, daarom is het soms lastig om een mooie groep neer te zetten. Wij zullen nooit gaan betalen, want dat zit niet in ons Spirit-DNA, dus ik hoop dat veel spelers blijven. Als we deze groep die we nu hebben bij elkaar weten te houden de komende jaren, dan weet ik zeker dat we voor de eerste klasse kunnen gaan.”

De doelstelling blijkt niet raar te zijn, want VV Spirit staat er goed voor op dit moment.
“Het eerste elftal staat nu derde met één punt achterstand op de nummer één en twee. Het is een spannende competitie en alles staat nog dicht bij elkaar. Als we aankomende wedstrijd tegen SV Charlois winnen dan doen we zeker mee bovenin. Al denk ik wel dat Charlois geen makkelijke tegenstander is. Als ze hun inhaalwedstrijd winnen staan ze op gelijke hoogte met ons. Daarnaast beschikken ze over een ervaren ploeg, met veel jongens die op hoog niveau gespeeld hebben. Ik denk dat ze alles achterin dicht gooien, omdat ze beschikken over een paar snelle aanvallers. Ik voorspel een 1-0 overwinning voor SV Charlois, want dan kan het alleen maar meevallen’ lacht Lammertse.

Meer informatie vindt u hier terug op de website van VV Spirit.
Of lees hier het vorige artikel over de club van de week: VV Spirit met Dick van Duivendijk.