Club van de week: VV Baardwijk

0
52

VV Baardwijk staat deze week bij ons in het zonnetje.  De club uit Waalwijk is opgericht op 19 maart 1919. Het begon allemaal in café d’n Eekel waar twaalf vrienden de club oprichtte. Toen der tijd begon het met de naam Juliana, vernoemd naar het de koninklijke prinses Juliana. Het café werd gebruikt als clubhuis en er werd gespeeld op een weiland aan de overlaet bij de spoorbrug.

Clubnaam
Nadat Juliana in hun eerste seizoenen succesvol was bij de R.K.V.B. Den Bosch, besloten ze in 1922 de overstap te maken naar de neutrale B.V.B. Hier waren de resultaten in de eerste jaren niet fantastisch. Toch wist de club in 1925 te promoveren naar de K.N.V.B. Omdat er veel clubs Juliana heette moesten ze dit veranderen. Want de K.N.V.B. stond niet toe dat er gespeeld werd met dezelfde clubnamen. Zo veranderde de naam van de club naar Juliana vv Baardwijk en later verdween ook de naam Juliana. Zo komen we uit op de clubnaam die we allemaal kennen: VV Baardwijk.

Eerste elftal
Op dit moment speelt het eerste elftal van Baardwijk in de derde klasse C op zondag. Vanaf 2008 komt de club al uit in de derde klasse, wel mochten ze in 2017 één seizoen proeven aan de tweede klasse. Helaas werd er weer gedegradeerd waardoor Baardwijk ook dit jaar in de derde klasse speelt. Dit seizoen heeft vv Baardwijk vier punten behaald uit vier wedstrijden, waardoor de club tiende staat op de ranglijst.

Verwachtingen
Deze week gaan we samen met betrokken praten over wat de club zo mooi maakt. Ook kijken we naar de historie, de achtergrondverhalen rondom vv Baardwijk en wat gaat het eerste elftal bereiken dit seizoen. Om deze vragen te beantwoorden spreken we met de trainer van het eerste elftal, een vrijwilliger en met een bestuurslid van vv Baardwijk.

Kortom weer een mooie club, weer een mooie week.

Bron foto & tekst: Baardwijk