Club van de week – Vrijwilliger Jan de Vos van Nieuw-Lekkerland

0
170

De 60-jarige vrijwilliger heeft vanaf zijn achtste tot zijn 37ste altijd gevoetbald als keeper bij VV Nieuw-Lekkerland. Na alle jeugdelftallen te hebben doorlopen kwam hij in het seizoen 1979/1980 bij de selectie.

Op zeventienjarige leeftijd heeft De Vos in 1978 zijn debuut gemaakt in het eerste elftal, in de bekerwedstrijd uit tegen Ameide. “Mijn laatste wedstrijd was in de nacompetitie tegen Barkel in 1999, we promoveerden na deze wedstrijd naar de tweede klasse. Uiteindelijk heb ik 785 wedstrijden het doel verdedigd van Lekkerland in 20 seizoenen en daarvan waren er acht seizoenen (1980-1988) op het hoogste zaterdagamateurniveau, destijds de eerste klasse”, vertelt Jan.
Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Functies
Nadat De Vos gestopt was met voetballen, is hij de keepers van de selectie gaan trainen. Dit heeft hij dertien jaar gedaan en heeft na het seizoen 2011-2012 er een punt achter gezet. Dit combineerde hij met technische commissie werk van de selectie, na veertien seizoenen is hij hiermee in 2018 gestopt. De Vos heeft hierbij er wel nieuwe functies aan overgehouden: “Momenteel ontvang ik bij thuiswedstrijden van het eerste de scheidsrechters en bij uitwedstrijden vertegenwoordig ik het bestuur, samen met de voorzitter en andere clubiconen.” Bij thuiswedstrijden van het eerste verzorgd hij al vanaf 2009 het programmablaadje. “Verder help ik de onderhoudsploeg als het nodig is, meestal bij schilderwerk van het gebouw of kleine elektro klusjes”, aldus De Vos.

Prestaties
De prestaties van het eerste elftal zijn wisselend volgens De Vos, na een goede start is men behoorlijk teruggezakt op de ranglijst. De Vos verteld hierover het volgende: “Na vier nederlagen op rij ben ik bang dat het een moeilijk seizoen zal worden. Het verloop van de competitie door corona is ook aardig overhoopgegooid. Na twee weken trainen moest men gelijk al aan de bak voor de competitie”, vertelt hij. Volgens Jan is dit wel erg kort op elkaar. Hij zou trots zijn als de eerste selectie zich kan handhaven in de eerste klasse.

Vereniging
De Vos is zeer te spreken over de vereniging. “De vereniging straalt saamhorigheid uit en wil ook naar de mogelijkheden presteren op niveau, als het kan met zo veel mogelijk eigen jongens van de club. De combinatie van prestatie en gezelligheid en de vrijwilligers, zijn de kenmerken van de club”, vertelt Jan.

Nieuw-Lekkerland bestaat in april 90 jaar en dat is een mooie prestatie, zeker als je om je heen kijkt en ziet dat er jaarlijks verenigingen sneuvelen of fuseren. Jan verteld: “Nu we sinds 2012 op dit mooie complex zitten zijn we klaar om zelfstandig richting het honderdjarige bestaan te gaan.”

Klik op VV Nieuw-Lekkerland voor het meest recente artikel van de club.