Club van de week – Selectiespeler Jonathan Vonk van Nieuw-Lekkerland

0
345

Dit is voor Jonathan Vonk (21) zijn derde seizoen als middenvelder bij de selectie. Hij is van jongs af aan lid bij de club en heeft elk jeugdelftal doorlopen. Nieuw-Lekkerland voelt echt als zijn club en wil nog graag lang blijven voetballen in de selectie.  

Jonathan is begonnen in de E’tjes. Toen hij achttien jaar was maakte hij zijn debuut bij het eerste elftal. “Na twee rare seizoenen hoopten we dit jaar weer normaal te kunnen voetballen. We begonnen met een vrij grote selectie aan het nieuwe seizoen. De voorbereiding verliep zoals normaal met wat oefenwedstrijden en bekerwedstrijden”, vertelt Vonk. Nieuw-Lekkerland begon goed aan het nieuwe seizoen, maar zwakte daarna af vertelt hij: “Het begin van de competitie startte we goed met vrij veel punten. Daarna kwam er een periode dat het niet echt meezat en verloren we ineens veel punten.” Na deze periode kwam er een coronabreak, waardoor alles weer stil kwam te liggen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Terugkijken
Vonk kijkt positief terug op het seizoen. “In de voorbereiding heb ik veel gespeeld, maar Nieuw-Lekkerland heeft een grote selectie met meer ervaren spelers dan ik. Op het begin van de competitie speelde ik daarom ook niet tot weinig wedstrijden en in die periode ben ik ook geblesseerd geraakt aan mijn enkel”, vertelt hij. Dit was een best serieuze blessure, hierdoor heeft hij twee maanden niet kunnen voetballen. Toen Vonk weer fit genoeg was, mocht er niet meer gevoetbald worden in verband met corona.

Club
Vonk spreekt zich uit wat hij nog wil bereiken met de club, hij vertelt hierover het volgende: “Ik denk dat we het per wedstrijd moeten bekijken. Ik denk dat de belangrijkste doelstelling is om niet te degraderen. Alles wat we meer kunnen krijgen is mooi meegenomen.” Nieuw-Lekkerland is een echte volksclub volgens Vonk: “Iedereen kent elkaar en dat maakt het ook zo leuk en omdat ik hier zelf vandaan kom voelt dit gewoon als mijn club. Vroeger ging ik als kind altijd al kijken, nu mag er zelf voetballen en staan er misschien weer kinderen te kijken die er later weer voetballen. Ook hebben we een fantastisch publiek, zeker in thuiswedstrijden voelt dat als een extra steuntje.”

De uitblinkers van de vereniging zijn wel duidelijk voor Vonk. “Dit zijn de vrijwilligers die elke dag op de club zijn om de vereniging te onderhouden. Zij zorgen ervoor dat jong en oud op zaterdag lekker kunnen voetballen en doordeweeks kunnen trainen. Voor mij zijn dat dus de echte uitblinkers”, aldus de 21-jarige middenvelder.

Bron fotograaf: Dick de Jager

Klik op VV Nieuw-Lekkerland voor het laatste artikel