Club van de Week – Sam de Kam behaalt de titel met VV Wolfaartsdijk in het seizoen van zijn comeback

0
647
Sam de Kam -VV Wolfaartsdijk

De 24-jarige middenvelder Sam de Kam heeft een bewogen seizoen achter de rug bij v.v. Wolfaartsdijk. We spraken met hem over zijn persoonlijke carrière, zijn hoogte- en dieptepunten, en zijn doelen voor de toekomst bij de club.

Carrièreverloop
Toen Sam de Kam vijf jaar oud was begon hij met voetballen bij v.v. Wolfaartsdijk. Op zestien-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal en sinds zijn achttiende is hij een vaste waarde in de selectie. Het afgelopen seizoen was voor zowel de Kam als de club een groot succes, met het behalen van het kampioenschap.

Huidig seizoen
“Dit seizoen was een geweldig jaar voor ons allemaal. Na jarenlang in het rechterrijtje te hebben vertoefd, zijn we erin geslaagd om kampioen te worden, wat onze doelstelling was. We hadden een talentvolle groep met enkele versterkingen van buitenaf, wat zorgde voor gezonde concurrentie en goede resultaten. Onze trainingen waren van hoog niveau en vormden een solide basis voor onze successen op zaterdag.”

Lastige periode
Op persoonlijk vlak kende de Kam een wisselend seizoen. Na een ernstig verkeersongeluk in februari 2022, had hij lange tijd last had van de gevolgen. Hierdoor moest hij een groot deel van het vorige seizoen missen en begon hij dit seizoen nog met dezelfde klachten. Ondanks deze tegenslag bleef de Kam hard werken en greep hij de kansen die hij kreeg. Sinds november heeft hij een vaste plek in de basis en heeft hij kunnen bijdragen aan het behalen van het kampioenschap.

Ambities
Met v.v. Wolfaartsdijk in de derde klasse heeft de Kam ambitieuze doelen voor de toekomst. “We zullen het zwaar krijgen in de derde klasse, maar ik hoop dat we ons kunnen handhaven op dit niveau. Met dit talentvolle team is dat zeker mogelijk, maar de herstructurering van het amateurvoetbal maakt het niet gemakkelijk.”

Op persoonlijk vlak wil de Kam de aankomende komende jaren graag in het eerste elftal blijven spelen. “Wolfaartsdijk is een bijzondere club, waar het altijd erg gezellig is. Er is een ‘ons kent ons’-cultuur en de zaterdagen in de kantine zijn altijd een feest. Om deze reden wil ik graag mijn bijdrage leveren aan het succes van de club en hoop ik me zelf nog verder te ontwikkelen als speler.

Hoogte-en dieptepunten
Gevraagd naar zijn hoogte- en dieptepunten in zijn voetbalcarrière, noemt de Kam het behalen van het kampioenschap als het absolute hoogtepunt. “We hebben moeilijke jaren achter de rug waarin we weinig succes kenden, dus om nu kampioen te worden is geweldig. Het was de eerste keer in 28 jaar dat we kampioen werden.”

Het dieptepunt in zijn carrière was het verkeersongeluk dat hem lange tijd parten heeft gespeeld. “Het heeft lang geduurd voordat ik weer vertrouwen had in mijn eigen lichaam, maar ik ben blij dat ik nu weer volledig kan meespelen.”

Klik op vv Wolfaartsdijk voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Wolfaartsdijk voor meer informatie over de club.